MSB: Bu yılın başından itibaren 1595 terörist öldürüldü
İHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yurt içinde ve yurt dışındaki operasyonları ile terör ile mücadelesine aralıksız devam ediyor.

Mehmetçik, üstlendiği tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirerek, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlıyor.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Pınar Kara, MSB'nin faaliyetlerine ilişkin düzenlenen bilgilendirme toplantısında, son iki ayda 10’u büyük, 30’u orta çaplı 40 operasyon yapıldığını ve bu yılın başından itibaren 1595 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB: Bu yılın başından itibaren 1595 terörist öldürüldü

24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar toplam 18 bin 296, bu yılın başından itibaren ise 1.595 terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Toplantıda, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının başlangıcından bu yana 215 terörist etkisiz hâle getirildiği belirtildi.

MSB: Bu yılın başından itibaren 1595 terörist öldürüldü VİDEO

"ÇOK SAYIDA SİLAH, MÜHİMMAT, YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLMİŞTİR"

Binbaşı Pınar Kara, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"300’den fazla mağara, sığınak, 600’den fazla mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) tespit edilerek imha edilmiş, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

"MÜCADELEMİZ SADECE TERÖRLE VE TERÖRİSTLEDİR"

Bugüne kadar ülkemizdeki terör tehdidine yönelik icra ettiğimiz tüm operasyonlarımız başta Irak olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası hukuka uygun, meşru müdafa kapsamında ve sadece bölgedeki terörist unsurlar hedef alınarak yapılmaktadır. Mücadelemiz sadece terörle ve teröristledir."

MSB: Bu yılın başından itibaren 1595 terörist öldürüldü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)