MSB: FETÖ ile mücadele kapsamında 24 bin 714 kişi ihraç edildi
AA & Ensonhaber

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), başarılı operasyonlarıyla bölücü terör örgütüne darbe vurmayı sürdürürken FETÖ ile mücadelesini de sürdürüyor.

MSB Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görevli Hv. Mu. Bnb. Pınar Kara, basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

"24 BİN 714 KİŞİ TSK'DAN İHRAÇ EDİLDİ"

FETÖ ile mücadelenin Bakanlığın tüm birimleriyle hassasiyet ve belirlenen kriterler çerçevesinde sürdüğünün altını çizen Pınar Kara, "15 Temmuz 2016'dan itibaren 24 bin 714 personel ihraç edilmiş, 2 bin 493 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir.

"2 BİN 48 PERSONEL KAMU GÖREVİNDEN ÇIKARILDI"

1 Ocak-28 Mayıs 2021 tarihlerinde 2 bin 48 personel kamu görevinden çıkarılmış, 375 emekli personelin rütbesi geri alınmış, 80 personel göreve iade edilmiş, 8 emekli personelin rütbesi/unvanı iade edilmiştir." diye konuştu.

Binbaşı Kara, koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin Bakanlığa bağlı tüm birlik, karargah ve kurumlarda uygulandığını vurgulayarak, sağlık personeli ve kritik personelin aşılanmasının tamamlandığını, diğer personelin aşılama faaliyetinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.​​​​​​​

MSB: FETÖ ile mücadele kapsamında 24 bin 714 kişi ihraç edildi ViDEO

MSB: FETÖ ile mücadele kapsamında 24 bin 714 kişi ihraç edildi