Mısır, Türkiye'ye karşı AB'den yardım bekliyor
ensonhaber.com

Amerika, Fransa, Yunanistan, İsrail, Mısır ve Rum yönetimi, Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı ortak bir harekat içerisinde.

Türkiye'nin bölgedeki haklarından vazçemesini bekleyen ülkelere rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, bölgedeki faaliyetlere ara verilmeden devam ediliyor.

FATİH'TEN SONRA YAVUZ DA KIBRIS'TA

Sondaj gemisi Fatih'ten sonra Türkiye'nin ikinci sondaj gemisi olan Yavuz'un da Kıbrıs açıklarına gitmesi, Mısır'da da büyük bir yankı uyandırdı.

MISIR BASINININ GÖZÜ AKDENİZ'DE

Sisi'ye yakın gazeteler, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı kınama mesajının yetmeyeceğini ve yaptırım uygulanması gerektiğini yazdı.

AB İLE GÖRÜŞMELER

Mısır yönetimi, AB'deki isimlerle yaptıkları görüşmelerde Türkiye'nin engellenmesini istedi.

MISIR: ENDİŞELİYİZ

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kıbrıs açıklarına ikinci bir sondaj gemisi göndermesinden sonra açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Kahire, Doğu Akdeniz’de gerilime yol açabilecek tek taraflı kararlar almaya devam eden Türkiye’nin Kıbrıs yakınlarında jeolojik keşif çalışmaları yapma niyetinden dolayı endişe duyuyor” denildi ve Türkiye'ye “durumu kötüleştirmeme ve uluslararası hukuka saygı duyma” çağrısında bulunuldu.

Mısır, Türkiye'ye karşı AB'den yardım bekliyor