Minik Ayda, taburcu oldu
DHA

Türkiye geçen hafta cuma günü saat 14.51’de İzmir’i vuran depremle sarsıldı.

Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem, İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de hissedildi.

91 SAATTE KURTARILMIŞTI

Depremde yıkılan binalardan biri olan Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra 3 yaşındaki Ayda Gezgin'i sağ olarak kurtarıldı.

MİNİK AYDA TABURCU OLDU

Annesi Fidan Gezgin'in cansız bedenine ulaşılan Ayda, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Küçük kız, bugün saat 17.15'te taburcu edildi.

Baba Uğur Gezgin, kızını kucağına alıp, bindiği otomobille hastaneden ayrıldı. 
Babanın yanında bulunan adı öğrenilemeyen bir kişinin elinde oyuncaklar taşıdığı görüldü.

Minik Ayda, taburcu oldu

İMAMOĞLU ZİYARET ETTİ

Öte yandan Ayda Gezgin'i taburcu edilmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hastanede ziyaret etti.

Hastandeki diğer yaralılara 'geçmiş olsun' diyen İmamoğlu "Enkaz altından çıkan çocuklarımızla aslında biz umut tazeliyoruz. Çünkü onların çok şey başaracağını, hissediyoruz. Bir afette kimsenin burnunun kanamadığı bir ülke var etmeliyiz. Şehirlerimizi hızlıca bu anlamda kimsenin burnunun kanamayacağı bir şekle getirmeliyiz. Ben açıkcası bu ziyaretten bu sorumluluğu ve duyguyu aldım öyle ayrılıyorum. Çocukların durumları ve sağlıkları çok iyi" dedi.

91 saat sonra enkazdan kurtarılan Ayda, taburcu oldu -1

91 saat sonra enkazdan kurtarılan Ayda, taburcu oldu -2

91 saat sonra enkazdan kurtarılan Ayda, taburcu oldu -3

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)