MHP'de Mustafa Baki Ersoy disipline sevk edildi
DHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, Olay Türk TV'de katıldığı bir programda ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyona ve son zamanlarda yapılan zamlara dikkat çeken Ersoy, zamların halkın belini büktüğünü söyledi.

Sorunları kabul edip çözüme odaklanılması gerektiğini belirten MHP'li vekil, vatandaşların da çözümü yine Cumhur ittifakında gördüklerini söyledi.

"ZAMLAR HALKIN BELİNİ BÜKÜYOR AMA BUNU CUMHUR İTTİFAKI ÇÖZER"

Ersoy, "Halk enflasyondan inanılmaz muzdarip. Rakamlar açıklanıyor ama açıklananın çok üzerinde fiyatlar var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz bunları yok sayamayız. Bunları konuşmamız gerekiyor. Yok saysanız da bunlar ortadan kalkmıyor. Ve bu tepki yaratıyor.  Ama bunları yine biz çözeriz.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'dan enflasyon açıklaması VİDEO

Dünya ekonomilerini ülke ülke değerlendirince bunları aşabilecek altyapıları 30 sene önce oluşmuş. Bunları da kabul etmek lazım. Dünyada pandemi var dünyada böyle oldu dünyada enerji krizi var böyle oldu... Bunlar kaçamak. O zaman bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değl. Ben bu yaklaşımı kabul etmiyorum." diye konuştu.

MHP'de Mustafa Baki Ersoy disipline sevk edildi

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Ersoy'un bu açıklamaları MHP'de tepkiyle karşılandı. Ersoy, parti tüzüğünün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

Konuya ilişkin açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi.

Yalçın, yazılı açıklamasında, "MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, basına yaptığı parti politikalarımıza aykırı açıklamalarından dolayı, parti tüzüğümüzün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

MHP'de Mustafa Baki Ersoy disipline sevk edildi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)