Mevlüt Çavuşoğlu: Kırgızistan'daki seçimlerden sonra FETÖ'cüler boy gösterdi
AA & Ensonhaber

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbaev, ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan seçimleri ile Dağlık Karabağ'da imzalanan ateşkes anlaşmasına değindi.

"SEÇİMLERDEN SONRA FETÖ'CÜLER BOY GÖSTERDİ"

Bakan Çavuşoğlu, Kırgızistan'daki seçimlerden sonraki olaylarda ilk boy gösterenlerin FETÖ'cüler olduğunu belirterek, "Halk bunu gördü ve meydanlardan FETÖ'cüleri attı." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ABD'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı bir okulun, ihaleye fesat karıştırma suçundan 4,5 milyon dolar ceza almasına ilişkin bir soruya, FETÖ'nün, bulunduğu tüm ülkeler için tehdit ve tehlike olduğunu, bunu tüm ülkelere anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

FETÖ'nün bir terör örgütü olduğuna ve bu örgütü kullananların bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bu tehlikeyi ABD içinde FBI da görmeye başladı, Amerikan yetkililer de görmeye başladı, ABD için de tehdittir." diye konuştu.

"AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ"

Çavuşoğlu, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Azerbaycanın yanında olacağız. Bu, Azerbaycan için büyük bir başarıdır, zaferdir. 30 yıldır işgal edilen topraklar geri alınıyor.

Savaşı başlatan Ermenistan'dı. Çatışma hattındaki sivillere ve Azerbaycan güvenlik güçlerine saldırdı. Hem işgalcisin hem de saldırgansın, bunun bedelini ödettirirler.

Mevlüt Çavuşoğlu: Azerbaycan'ın yanında olacağız VİDEO

"ERMENİSTAN PES ETMEK ZORUNDA KALDI"

Daha önce 2 defa ateşkes çabaları oldu. Bizim de destek verdiğimiz çabalar oldu. Her seferinde Azerbaycan ateşkesten yana olduğunu gösterdi. Ama her seferinde ateşkesi bozan savaş isteyen, çatışmaların sürmesini isteyen Ermenistan'dı. Ermenistan bunu bedelini ağır ödedi. En sonunda Ermenistan pes etmek durumunda kaldı.

Dün gece ateşkes imzalandı. Dağlık Karabağ'daki anlaşmanın nasıl gözetleneceği, denetleneceği konusu var. Bu konularda da görüşmelerimiz devam ediyor."

Mevlüt Çavuşoğlu: Kırgızistan'daki seçimlerden sonra FETÖ'cüler boy gösterdi

Mevlüt Çavuşoğlu: Kırgızistan'daki seçimlerden sonra FETÖ'cüler boy gösterdi