Metin Feyzioğlu'ndan Esra Elönü'ye özel açıklamalar
ensonhaber.com

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 24 TV'de Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' programının konuğu oldu.

Esra Elönü, Metin Feyzioğlu'na Türkiye'nin geçtiği kritik dönemlerdeki tavırlarını sordu.

"HDP, PKK'YA 'TERÖR ÖRGÜTÜ' DİYEBİLMELİ"

Esra Elönü'nün terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması yönündeki tartışmaları hatırlatması üzerine Feyzioğlu, "Siyah beyaz bir soru değil bu, net cevaplanabilecek bir soru değil bu. Zor bir soru. Ama hiç bir zor sorudanda kaçmadığımı göreceksiniz şimdi. Öncelikle HDP'nin, PKK'ya samimi olarak 'sen terör örgütüsün' diyebilmesi lazım. Çünkü Anayasamıza göre de siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmesidir. Sebep; şiddet ve demokrasi yan yana olmaz terör ve demokrasi yan yana barınmaz. Bu sebeple bir siyasi partinin terör örgütüne 'sen terör örgütüsün, senin benimle işin yok. Yakamdan düş, uzak dur' demesi lazımdır. Cansa korku Türkiye Cumhuriyeti devletine sığınırsın, çözersin meseleyi." dedi.

Metin Feyzioglu: HDP’nin, PKK’ya samimi olarak ‘sen terör örgütüsün’ diyebilmesi lazım

"GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDAN İTİBAREN MİLLİYİM"

Esra Elönü, "Sizin tabirinizle kendinizi milli olarak güncelleme safhası neden 17-25 Aralık'tan sonra olmadı?" sorusuyla o günlerdeki tavrını sordu.

Feyzioğlu, yaşanan olayların milli mesele olduğunu vurgulayarak "Samimi bir cevap istiyor musunuz? Öncelikle az önce söylediğim tam olarak bu değildir. Milli olarak kendi güncelleme ihtiyacı hissettim demedim. Ben gözümü açtığım andan itibaren milliyim. Türkiye'de farklı düşünen insanların birbirini anlamadan birbirlerini hainlik ile suçlaması çok yıpratıcı. Oysa çok farklı dünya görüşlerinden olduğunu düşündüğümüz ama bu millet için yüreği çarpan insanlarımız var.

"17-25 ARALIK DARBE GİRİŞİMİYDİ"

Şimdi biz unuttuğumuzu bir hatırlatalım. Unuttuğumuzu düşünüyorum. Tarihler ya 17 – 25 arasındaydı veya da 25'i biraz geçmişti. Ben Sayın Başbakan'ın bir Cuma akşamı özel kaleminden randevu istedim ve ertesi gün saat 11.00'e bir randevu jet hızıyla geldi. İstanbul'daki çalışma ofisiydi. Orada Sayın Başbakan'a bir darbe girişimidir dedim. O tarihte pek çok kişi kim kazanacak diye sütre gerisinde beklemekteydi. Benim umurumda değil böyle bir çatışma. Ben devletime yönelik bir hareket görüyorum." ifadelerini kullandı.

Metin Feyzioğlu: 17-25 Aralık bir darbe girişimidir

"CHP'DEN ÇOK DARBE YEDİK"

Feyzioğlu, "Siz CHP üyesiydiniz, CHP'den bir darbe yediniz mi?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Biz CHP'den ailecek yedik. CHP 1960'larda İsmet Paşa, Metin Toker, Bülent Ecevit tarafından yelpazenin soluna kaydırıldığında, rahmetli dedem 'CHP'nin merkezde kalması lazımdır. Milliyetçilik oku, en önemli okudur. Merkezde kalması halinde ana arteri tutmaya devam eder.' dediği için partiden ayrılmak zorunda kalmıştır. Ondan sonra CHP yönetimleri dedemi hep karşısında gördüler. Hiç affetmediler. Oysa doğru bir şey söylemişti. Uzun süre ana akımı kaybetme sebeplerinden biri budur. Belki de değildir. Vatandaş gözlemi olarak söyleyebilirim. Ama burada ailevi sebeple biraz taraflı olabilirim. Ben yetişme tarzım itibariyle Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin çok doğru olduğunu, hak yolunda hizmet etme hevesimin, millete hizmet ederek tatmin olabileceğimi düşündüm. Bunun da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yol olduğuna inandım.

"LİNÇ KAMPANYALARINA MARUZ BIRAKILDIM"

Mustafa Kemal Atatürk'ün kendini tanımladığı şekilde Atatürkçüyüm. Cumhuriyetçiyim. Cumhuriyetin kuruluş değerlerinin, felsefesinin milli ve manevi değerlerle çatışma içinde olmadığını, onları taçlandırdığını düşünüyorum. Yeter ki doğru anlaşılsın ve anlatılabilsin. CHP Parti Meclisi'ne bir dönem katkım olacağını düşünerek girdim. CHP içerisinde gördüm ki; benden bulunduğum mevkii siyasi particilik faaliyetlerinde kullanılması isteniyor. Ben bunu yapamam, bunu yaparsam şu anda 140 bin avukatı temsil ediyorum. Ortak paydamız, siyasi partiler değil bizim. Benim farklı şapkaları aynı anda giymemi istediler. Ben aynı anda giymeyi reddettiğim için, hiçbir siyasi partinin söylemini tekrarlamadığım için çok ciddi linç kampanyalarına maruz bırakıldım."

Metin Feyzioğlu: Biz ailecek CHP’den darbe yedik

Metin Feyzioğlu'ndan Esra Elönü'ye özel açıklamalar