Meral Akşener, Devlet Bahçeli'nin çağrısına cevap verdi
ensonhaber.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 'evine dön' çağrısı yapmıştı.

Akşener, bu çağrıyı geri çevirerek; CHP, HDP ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı'ndaki yerini korumaya devam edeceğini söyledi.

"SİYASİ MAGAZİNLE MEŞGUL OLMASINI HİÇ HOŞ BULMADIM"

Türkiye'nin ekonomik sorunları, salgın sorunları olduğunu söyleyen Akşener, Bahçeli'ye yönelik açıklamalarını sürdürerek, "Milletin sesini duymak yerine, o sese cevap vermek yerine siyasi magazinle meşgul olmasını hiç hoş bulmadığımı ifade etmek isterim" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuyla ilişkili gazetecilerin sorularını yanıtlamaya devam etti.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"BAHÇELİ PARTİME SALDIRIYOR"

“Ben de şimdi sizlerin aracılığıyla Sayın Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ortağıyla ilgilensin. Ne zaman Sayın Erdoğan’ın ilgisi azalıyor, Sayın Bahçeli başta ben olmak üzere partime sardırıyor. Biz bundan bıktık. Lütfen ortağıyla ilgilensin. Ama diğer taraftan, siyasi magazin konularında konuşmayı ve siyasetçilerin ita amiri pozisyonunda parmak sallamayı siyasi nezaketle hiç uygun görmediğimi bağdaştırmadığımı söylemek isterim. Sayın Bahçeli’nin en önemli özelliği kendisinin altını ısrarla çizdiği nezaketidir. Ama Türkiye’nin özellikle ekonomi noktasında problemleri olduğu bir dönemde üzerine salgın yaşamış olduğu bir dönemde esnafımızın, işçimizin, işsiz gencimizin, tarımımızın pek çok sorunu varken milletinin sesini duymak yerine o sese bir cevap vermek yerine siyasi magazinle meşgul olmasını da hiç hoş bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Ama bir kez daha söylüyorum. Sayın Erdoğan lütfen ortağınızı üzerimize sardırmaktan alın. Yeterli ilgiyi gösterin lütfen bizim derdimiz millettir”

Herkesin beklediği cevabı Akşener Nevşehir'de verdi- İZLE

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Akşener'in ittifakının yürümeyeceğini görüp evine dönmesi doğru, tutarlı bir davranış olacaktır. Ayasofya ziyareti memnuniyet vericidir. Kendisi adına hayırlı bir gelişmedir. Zillet İttifakı'nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP'nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Meral Hanımın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir."

Meral Akşener, Devlet Bahçeli'nin çağrısına cevap verdi