Menemen'de operasyon: Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarına gözaltı
ensonhaber.com

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP'li Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında, "THKP-C, Devrimci Yol, Devrimci Gençlik, MLKP, MKP, HKO, TKP/ML, TİKKO, KP/İÖ" örgütlerinin propagandasını yapmak suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Aksoy'un kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edildiğini açıklamıştı.

Aksoy ise yaşanan bu gelişmelerin ardından partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Bugün de olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

AKSOY VE YARDIMCILARINA GÖZALTI

Menemen ilçesinde; evrakta sahtecilik, ihaleye fesat ve tehdit suçlarından soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, CHP'den istifa eden Aksoy, bir belediye başkan yardımcısı, belediye yetkilileri olmak üzere toplamda 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Soruşturma kapsamında, aralarında CHP'den istifa eden Aksoy'un da olduğu 25 kişi, zimmet, görevi kötüye kullanma, yolsuzluk, ihalede usulsüzlük gibi suçlamalarla gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında, belediyenin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra bazı hurda firmaları sahiplerinin de bulunduğu bildirildi.

Menemen'de operasyon: Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarına gözaltı

"DELİLLERİ TOPLAYIP, GİTTİLER"

Belediyenin hurda alım satımı konusunda da bazı yolsuzlukların tespit edildiği öğrenilirken, toplanan deliller Yeşilyurt'taki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ahıhıdır Mahallesi Muhtarı Hızır Algür, "Sabah polisler geldiler. Çok kalabalıktı. Belediye binasından deliller toplayıp, gittiler. Ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.