MEB'den öğretmen adaylarına pedagojik formasyon hakkı
AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), binlerce öğretmeni ilgilendiren yeni bir karara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

MEB, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğiyle açılan veya açılacak olan Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların, öğretmenliğe başvurabileceğini bildirdi.

BAŞVURU HAKKI İPTAL EDİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 29 Haziran 2020 tarihli Talim ve Terbiye Kurulu kararı ile pedagojik formasyon programı/pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların öğretmenliğe başvuru hakkını iptal etmişti.

Ayrıca, MEB ve YÖK iş birliği ile açılan/açılacak olan öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programını başarıyla tamamlama koşulu getirilmişti.

MEB'den öğretmen adaylarına pedagojik formasyon hakkı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMADI

Fakat, kararın üzerinden 14 ay geçmesine rağmen hiçbir yüksek öğretim kurumu, öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı açmadı.

TALİM VE TERBİYE KURULU TOPLANDI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu sebepten dolayı Talim ve Terbiye Kurulu’nun oluşacak mağduriyetleri önlemek üzere toplandığını belirtildi.

KARAR GENİŞLETİLDİ

Söz konusu kararın 'Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği ile açılan/açılacak olan öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların öğretmenliğe başvuru yapabilecekleri' şeklinde genişletildiği açıklandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)