Mardin'de hain saldırı: 1 şehit 1 yaralı
AA

Mardin'in Ömerli ilçesinde terör örgütü PKK hain bir saldırı düzenledi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Mardin Valiliği, Mardin Polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'nın şehit düştüğünü, 1 korucunun ise yaralandığını belirtildi.

2 ÇOCUĞU VARDI

Kansuva'dan geriye 2 çocuğuyla birlikte mutlu günlerinde çekilen fotoğrafları kaldı.

HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Valilikten yapılan açıklamada; Ömerli ilçesinin Ömeryan kırsalında faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınaklarını bularak tahrip etmek maksadıyla 7 Eylül'de İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Şafak 127 Operasyonu" kapsamında yapılan yer gösterme faaliyetleri esnasında teröristlerce yapılan saldırıda, Mardin Polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva ve bir güvenlik korucusunun yaralandığı bildirildi.

Yaralıların süratle Mardin Devlet Hastanesi'ne intikalinin sağlandığı kaydedilen açıklamada, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen Polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı güvenlik korucumuzun tedavisi ise halen devam etmektedir." denildi.

Teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede operasyonların sürdüğü aktarılan açıklamada, bölge halkının desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Mardin'de hain saldırı: 1 şehit 1 yaralı

Mardin'de hain saldırı: 1 şehit 1 yaralı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)