Kuzey Irak'ta kapsamlı operasyon
ensonhaber.com

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), teröre karşı mücadelesine sınır ötesinde de devam ediyor.

Terörle mücadele kapsamında TSK, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin, Basyan ve Kandil bölgesinde bulunan PKK hedeflerini geceden itibaren ablukaya aldı.

Ablukaya alınan bölgede teröristler köşeye sıkıştırılırken, uçaklar da birer birer iniş ve kalkış gerçekleştirdi.

SİHA'LAR SAHADA

TSK'ya bağlı helikopterler ve uçaklardan özel kuvvetler ve komandoların bölgeye indirildiği bilgisi aktarılırken, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu için SİHA'lar da sahaya indi.

Kuzey Irak'ta kapsamlı operasyon

MSB TAKİPTE

Operasyon, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarıyla birlikte operasyonu Harekat Merkezi’nden takip ediliyor.

Harekatla ilgili bölgeden alınan bilgilere yönelik verilen talimatların yanında İHA'ların aktardığı anlık görüntülerle de bölge takip ediliyor.

Kuzey Irak'ta kapsamlı operasyon

TERÖR YUVALARI HEDEF ALINDI

Teröristlerin sığınak, barınak ve cephane olarak kullandığı mağaraların hedef olarak belirlendiği operasyonda İHA ve SİHA'lar büyük görev üstleniyor.

Birçoğu Diyarbakır'dan olmak üzere farklı üslerden kalkarak Metina, Avaşin-Basyan, Kandil, Zap, Gara bölgelerini hedef alan F-16'lar öncelikli saha temizliği gerçekleştirdi.

Saha temizliğinin ardından bölgeye Sikorsky ve Chinook tipi helikopterlerle askeri ekibin iniş yaptığı bilgisi aktarıldı.

OPERASYON DETAYLARI

Hava operasyonlarında 50'ye yakın uçağın görev aldığı belirtilirken, ATAK helikopterleriyle bölgeden kaçmaya çalışan teröristlerin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.