Kremlin Sözcüsü koronaya yakalandı
AA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü, “Evet. Hastalandım. Tedavi oluyorum.” açıklamasında bulundu.

Peskov’un, bir süredir Rusya lideri Vladimir Putin’le doğrudan teması olmadığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.

PUTİN KARANTİNADA

Öyle ki Putin, nisan ayından beri önlem olarak Moskova dışında yer alan Novo-Ogaryevo’daki konutunda kendisini karantina altına almıştı.

RUS HÜKÜMETİNDE YAKALANAN OLDU

Rusya liderinin yakın çalışma çevresinden olup koronavirüse yakalanan ilk kişi de Peskov değil. Daha önce Başbakan Mihail Mişustin dahil üç hükümet üyesinin de koronavirüs tedavisi gördüğü açıklanmıştı.

Kremlin Sözcüsü koronaya yakalandı

EŞİNİN DE KORONA TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Bu arada Peskov’un buz dansçısı olan eşi Tatyana Navka da Daily Storm isimli Rus haber portalına yaptığı açıklamada, kendi koronavirüs testinin de pozitif çıktığını söyledi.

Ailenin geri kalanına virüs bulaştırmamak için eşi Dmitriy Peskov’la beraber hastanede tedavi olduklarını kaydeden Navka, durumunun iyi olduğunu belirtti.

Navka, "İki günde kendime geldiğimi söyleyebilirim, kan değerlerim dahil her şeyim normale döndü, ateşim de yok.” dedi.

"VİRÜSÜ İŞTEN GETİRDİ"

Navka, koronavirüsü kimden kaptığına dair bir tahmini olup olmadığı sorusuna ise “Buna dair sadece bir sav ortaya atılabilir. Virüsü büyük ihtimal Peskov'dan kaptım, zira ilk olarak o hastalandı. Virüsü işten getirmiş olmalı.” şeklinde konuştu.

Kremlin Sözcüsü koronaya yakalandı

SADECE PESKOV ÇALIŞIYORDU

Ayrıca Navka, pandeminin ilk zamanlarından beri tüm ailenin kendini karantina altına aldığını, tek çalışmaya devam edenin Peskov olduğunu da sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)