Kolonya fiyatları artmayacak
ensonhaber.com

Kolonya üreticisi 9 firma, salgın öncesi dönemindeki fiyatlarını artırmayacak.

Açıklamayı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptı.

Kolonya ve dezenfektan üretiminin hammaddesi etil alkolün üreticilere arz edilebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile koordinasyon halinde 13 Mart'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) benzine etil alkol karıştırılması zorunluluğunun askıya alınmasının talep edildiği anımsatıldı.

KOLONYADA ARZ GÜVENLİĞİ SAĞLANDI

EPDK'nın aynı gün tarihli toplantısında bu yönde karar aldığı, kolonya ve dezenfektan üretiminde arz güvenliğinin önemli ölçüde sağlandığı vurgulandı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada kolonya fiyatlarındaki artışa işaret edilerek, "Bu süreçte, etil alkol üreticisi olan Konya Şeker, Türk Şeker, Tezkim ve Tarkim firmaları arz talep dengesizliği dolayısıyla fiyat artışlarının önüne geçme konusunda irade gösterdiler." denildi.

Kolonya fiyatları artmayacak

Günlük üretimleri toplam 335 bin litfe olduğu belirtilen söz konusu firmaların, piyasada oluşan yüksek fiyatlarda indirme gittiği kaydedildi.

9 FİRMA, FİYAT ARTIRMAYACAK

Açıklamada ayrıca, 9 firmanın, kolonya satış fiyatlarını artırmayacağı yönünde taahhütte bulunduğu belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Kolonya üreticilerimizden Deva Holding (Boğaziçi Kolonyaları), Eczacıbaşı (Selin Kolonyaları), Eyüp Sabri Tuncer, Evyap (Duru Kolonyaları), Eser, Marmara Kolonyaları- Senso Kozmetik, Pereja, Rebul firmaları salgın öncesi dönemde uyguladıkları fabrika ve ulusal zincir perakende satış fiyatlarını artırmayacaklarını taahhüt etmişlerdir."

Fırsatçılık yapanların, Ticaret Bakanlığı'na şikayet edilmesi gerektiğinin de altı çizildi.

Kolonya fiyatları artmayacak