KKTC'ye 72 milyon liralık fınansal kaynak gönderildi
AA

Geçtiğimiz ay, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiliz The Guardian'a verdiği "Türkiye'ye bağlanma ihtimali korkunç." demeciyle yoğun tepkilere maruz kalmıştı.

Gelen tepkilerin ardından, "Sözlerimin arkasındayım." diyen Akıncı, "Mesele hiç karmaşık değil, nettir: Kıbrıs Türk halkı çok büyük bir oranda Rum tarafına azınlık olmayı ya da Türkiye’ye sürekli bağımlılık ilişkisi içinde yaşamayı istemiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişmelerin ardında, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Türkiye ve KKTC'de de görüldü.

KKTC'ye 72 milyon liralık fınansal kaynak gönderildi

KKTC'YE DE KAYNAK AYRILDI

Türkiye ve KKTC'de koronavirüsle mücadele kapsamında sosyal ve ekonoik tedbirler alınmaya devam edilirken, Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de kaynak ayırdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla, KKTC’deki soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi söyleyerek, 72 milyon liralık bir finansal kaynak gönderildiğini açıkladı.

KKTC'ye 72 milyon liralık fınansal kaynak gönderildi

"72 MİLYON GÖNDERİLDİ"

Oktay yaptığı açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti koronavirüsle mücadelesinde KKTC’ye ve adadaki soydaşlarımıza gereken her türlü desteği veriyor. Bu çerçevede, koronavirüsle mücadele kapsamında KKTC’ye acil ihtiyaçları için ilk etapta 72 milyon liralık finansal kaynak gönderilmiştir.

Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ekonomik tedbir paketine benzer bir paketten KKTC’nin de yararlandırılması adına detaylı çalışmalarımız devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.

KKTC'ye 72 milyon liralık fınansal kaynak gönderildi

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Sözlerimin arkasındayımKKTC'ye 72 milyon liralık fınansal kaynak gönderildi


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)