Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nda
İHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bugünkü programına dair açıklama yaptı.

CHP Lideri, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşeceğini duyurdu.

"Bugün 15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz." açıklamasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu ardından Merkez Bankası binasına gitti.

Kemal Kılıçdaroğlu'na Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke de eşlik etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nda

"HER VATANDAŞIN HAKKINI SAVUNMAK MUHALEFETİN DE GÖREVİDİR"

Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı.

"Bu konudaki hassasiyetimizi büyük ölçüde ifade ettik. Son 45 günde Türk lirası yüzde 10 değer kaybetti. Bu rakam ciddi bir rakam. Fiyat istikrarının olmadığını gösteriyor. Bunun yansıması sokaktaki insana gelecek. Esnafından tutun taşeron işçisine kadar mutfağı büyük ölçüde etkileyecek. Gördüğümüz tablo şudur; Bugüne kadar vatandaşın ağzında bir lokma vardı lokmayı almaya çalışıyordu mevcut hükmet. Şimdi ise mutfağındaki tencereyi de almaya çalışıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nda

Dolayısıyla önümüzdeki süreç bir zam yağmuru olarak vatandaşın önüne gelecek. Bu konudaki bütün duyarlılıklarımızı hassasiyetimizi bir şekilde ifade ettik. Bunu da ifade etmek zorundaydık zaten. Çünkü bu ülkede her vatandaşın hakkını hukukunu geleceğini savunak iktidarın görevi olduğu kadar muhalefet partilerin de görevidir.

"KARA KIŞ FONU OLUŞTURULMALI"

Dövizin sürekli Türk lirasının karşısında yükselmesinin endişelerini de ifade ettik. Önümüzdeki kış, zam yağmuru gelecek.

Bu konuda grup toplantısında bir kara kış fonu oluşturulması gerektiğini ifade etmiştim. Burada da ismi kara kış olmayabilir ama fakirin fukaranın hakkını korumak açısından pahalı elektrik pahalı doğalgazla karşılaşmamaları açısından en azından bütçelerine belli zaman diliminde bir fonun oluşturulması gerektiğini ifade ettim. Aksi halde bu kış vatandaşlar için kötü olacak.

Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nda

Kemal Kılıçdaroğlu: Kara Kış Fonu kurulsun VİDEO

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına müdahale eden kişin Erdoğan olduğunu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Faiz oranları düşsün veya şu seviyeye düşsün ilk bilgiyi veren kamuoyunu bilgilendiren kişinin talimat verdiğini söyleyen kişinin Erdoğan olduğunu biliyoruz.

"ERDOĞAN'A ÇAĞRIM..."

Erdoğan'a açık ve net çağrı yapıyorum. Lütfen Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster. Merkez Bankası'nın faiz düşer mi yükselir mi, bu konuda kararı sen değil kararı liyakatlı kişiler versinler.

Bugün bu kararı büyük ölçüde Erdoğan'ın verdiğini ben de biliyorum. Herkes biliyor. Sıcak siyasetin buraya girmesinden rahatsızız."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nda VİDEO

Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nda

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)