Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'a destek verenleri tehdit etti
AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde, Meclis'teki grup toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Grup toplantısında kameraların ve CHP'li vekillerin karşısına geçen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri'nin konuşmasında ana gündem ise temeli geçtiğimiz cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve Türkiye'nin mega projelerinden olan Kanal İstanbul vardı.

Konuşmasına ilk olarak iktidara gelmeleri halinde Kanal İstanbul projelerini durduracaklarını belirterek başlayan Kılıçdaroğlu, bu projeye giren müteahhidinden bankasına, siyasetçisinden bürokratına kadar herkesi tehdit etti.

Projede yer alanların burnından fitil fitil getireceğini belirten CHP Lideri, şu ifadeleri kullandı;

"KİM VARSA UNUTSUN KENDİNİ"

"Kanal İstanbul yapılırsa dış güçler bu parayı söke söke alırlarmış. Temsilciye bak. Erdoğan, dış güçlerin temsilcisi. Alacağım, alacağım, söke söke alacağım.

Bir; müteahhitlere sesleniyorum bu işe giren müteahhit unutsun kendisini. Lami cimi yok bu işin. Bankalara söylüyorum. Bu işe kredi veren unutsun kendisini.

"FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM"

Bürokratlara sesleniyorum, bunun altına imza atan bürokratın burnundan fitil fitil getireceğim. Sadece bunları yapmayacağız. Bizim milliyetçilik damarımıza dokunuyorlar. O tank palet fabrikasını söke söke Katarlılardan alıp şanlı ordumuza vereceğiz. "

Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'a destek verenleri tehdit etti

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'a giren müteahhit unutsun kendisini VİDEO


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)