Kemal Kılıçdaroğlu: Anketlerde birinci partiyiz
ensonhaber.com

2023'te yapılacak seçimler yaklaşırken, siyasi partiler çalışmalarını hızlandırmaya başladı.

Millet İttifakı'nda adaylık bilmecesi devam etse de Cumhur İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağı açıklandı.

İktidarı hedefleyen ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 2023'teki seçimlere ilişkin konuştu.

"AK Parti'nin oyu yüzde 30'un altına düştü: Birinci partiyiz"

Damga'dan Mehmet Mert, sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'na, "İktidar partisi bütün anketlerde yine birinci parti çıkıyor. Muhalefette ise oy açısından bir patlama görünmüyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?" diye sordu.

Ankerlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 49'dan yüzde 30'un altına düştüğü iddiasında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin birinci parti olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Anketlerde birinci partiyiz

"Yüzde 40 ya da 50 oy almak gibi bir iddiamız yok"

"Cumhuriyet Halk Partisi istikrarlı bir yükselişe sahip ve birinci parti." diyen Kılıçdaroğlu, yüzde 40 ya da yüzde 50 oy almak gibi bir iddialarının bulunmadığını belirtti.

"Önümüzdeki süreçte oyumuz daha da yükselecek"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin ifadeleri şu şekilde:

"AK Parti yüzde 49'dan yüzde 30'un altına düşmüş durumda. Şu an birinci parti değil. Anketlerin ortaya koyduğu bir gerçek var. Cumhuriyet Halk Partisi istikrarlı bir yükselişe sahip ve birinci parti. Oyumuz yüzde 40 veya yüzde 50 oldu diye bir iddiamız yok. Ama trende baktığınız zaman Cumhuriyet Halk Partisi dikkatli ve istikrarlı bir şekilde oyunu yukarı doğru taşıyor. Önümüzdeki süreçte oyumuz daha da yükselecek."

Kemal Kılıçdaroğlu: Anketlerde birinci partiyiz