Karikatürist Latif Demirci'ye veda

Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçiren ve dün sabah evinde düştükten sonra hastaneye kaldırılan Hürriyet gazetesi çizeri karikatürist Latif  Demirci, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti.

Cenaze törenine çok sayıda isim katıldı

İstanbul Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen törene, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Oral, Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesinin eski genel yayın yönetmenleri Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, Milliyet Gazetesi karikatüristi Ercan Akyol, Karikatürist Tan Oral, Prof. Hüsamettin Koçan, Prof. Candan Fetvacı, Gazeteci Özlem Gürses, Spor yazarı ve yorumcu Cem Dizdar, Gazeteci Nazım Alpman, Gazeteci Kanat Atkaya, Gazeteci Zeynel Lüle, Gazeteci Yazar Hasan Cemal ve karikatür dünyasının önde gelen çizerleri ile medya ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Taziyeleri eski eşi Latife Tekin ve kardeşi Nurver Tiryaki kabul etti. Demirci kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -1

"Bırakıp gitti"

Latif Demirci'nin kardeşi Nurver Tiryaki, “Çok üzgünüm. Kardeşim… Daha ne söyleyebilirim. Bir parçam, ikimiz kaldık, o da bırakıp gitti. Dünyanın en iyi insanıydı" dedi.

"Büyük bir kayıp"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Latif Demirci, Türkiye'de günlük gazete karikatüründe bir numaraydı. Başka bir benzeri olmayan karikatüristti. Çok incelikli ve zarif bir yaklaşımı vardı. Çok büyük bir kayıp. Türkiye siyasi olarak ne kadar cepheleşmiş olursa olsun, Latif Demirci herkese dokunabilen bir çizerdi" diye konuştu.

"Çok keskin bir gözlem gücü vardı"

Hürriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, "Latif Demirci Türkiye için büyük bir kayıp. Çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Latif'i farklı yapan muazzam bir gözlem gücüydü. Görmeyeceğimiz durumları yakalardı. Çok keskin bir gözlem gücü vardı. Eleştirdiği insanlara da sevecenlikle yaklaşırdı" şeklinde konuştu.

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -2

"Çok az insana nasip olacak bir karakterdi"

Hürriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, "Latif benim aynı çatı altında beraber çalışmaktan gurur duyduğum insanlardan biriydi. Çok üzgünüm. Çok az insana nasip olacak bir karakterdi. Türkiye'de artık karakter deyince herkesin aklına hükümete vurmak veya hükümet adına birilerine vurmak geliyor. Bence o karakterliydi" dedi.

"Çizerin öykü yazarıydı"

Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan, "İyi bir arkadaşı, iyi bir karikatüristi, iyi bir yazarı kaybettik. Çizerin öykü yazarıydı Latif" diye konuştu.

"Çizerken çok mutlu olurdu"

Karikatürist Tan Oral, "Latif benim sadece meslektaşım değil çok sevdiğim bir arkadaşımdı. O da çizerken çok mutlu olurdu, ben de çok mutlu olurum. İsterdim bu topluluğun içerisinde Latif'in de olmasını" dedi.

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -3

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -4

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -5

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -6

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -7

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -8

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -9

Karikatürist Latif Demirci son yolculuğuna uğurlandı -10

Fotoğraflar // Latif Demirci hayatını kaybetti -1

Latif Demirci kimdir

"Gırgır" ve "Fırt" dergilerine yaptığı çizimlerle meslek hayatına adım atan Latif Demirci; "Muhlis Bey", "Mithat ve Mirsat", "Canavar Koyun Orhan", "Arap Kadri", "Press Bey" ve "Tarzan" gibi karakterlerin çizerliğini yaptı.

Kurduğu "Hıbır" ve devamı olan "HBR Maymun" mizah dergilerinin kapanmasından sonra gazete ve dergiler için çizmeye başlayan Demirci, 1990'lı yıllarda yurt içi ve yurt dışında karikatür sergileri açtı.

Kitap kapağı, poster ve çizgi film gibi çalışmalarda da yer alan çizer, Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayınların kadrolarında yer aldı ve uzun süre Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı.

Fotoğraflar // Latif Demirci hayatını kaybetti -2