Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı
AA

Kanal İstanbul'un etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon projeleri için ihale gerçekleştirildi.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Kanal İstanbul Etki Alanındaki Tarihi Odabaşı ve Tarihi Dursunköy Köprüleri İhalesi için teklifler, kapalı zarf usulüyle alındı.

MASKELİ İHALE

ihale toplantısına katılanların maskeleri ve aralarındaki sosyal mesafe, dikkatlerden kaçmadı.

Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı

BİR FİRMANIN TEKLİFİ GEÇERSİZ SAYILDI

5 firmanın katıldığı ihalede Artuklu Mimarlık'ın teklifi geçersiz sayılırken, Mukarnas Mimarlık 500 bin lira, Hasan Fehmi Şahin 550 bin lira, Safir Jeoteknik 507 bin lira, Altıparmak Mimarlık 408 bin lira teklif etti.

Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN TEPKİLERE CEVAP

Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı, koronavirüs tedbirlerinin hat safhaya ulaştığı Türkiye'de ihalenin yapılmasına tepki gösterenlere yanıt verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir. Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalar da elbette devam etmekte olup, bugün proje ihalesi yapılan iki tarihi köprünün taşınması veya yerinde korunması işi de önceden belirlenmiş bir sürecin bir parçasıdır. Ülkemizin salgınla mücadele ettiği bu dönemde yatırım ve üretimin durdurulmasının istenmesi, yapılan bir proje ihalesi üzerinden siyasi fırsatçılık yapmak, milletimize Koronavirüsten daha çok zarar vermektedir.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)