İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 22 bin 745 oldu
AA

İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede yaklaşık iki aydır süren koronavirüs salgınına ilişkin son bilgileri başkentte düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Ülkede aktif koronavirüs vaka sayısının 106 bin 962'ye ulaştığını belirten Borrelli, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların sayısının 172 bin 434'e çıktığını bildirdi.

42 BİNDEN FAZLA HASTA İYİLEŞTİ

Borrelli, iyileşenlerin rakamının bugün 2 bin 563'lük artışla 42 bin 727 çıktığını ve bunun salgının başından beri kayda geçen günlük bazdaki en yüksek değer olduğunu aktardı.

Ölü sayısının son 24 saatte 575 daha artarak 22 bin 745'e yükseldiğini vurgulayan Borrelli, bugün 355 yeni vaka kaydedildiğini bildirdi. Bu artış ülkede yaklaşık 2 aydır devam eden salgında mart ayı başından bu yana görülen en düşük günlük artış oldu.

Borrelli, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısındaki düşüşün bugün de sürdüğünü, dün 2 bin 936 olan sayının bugün 2 bin 812’ye gerilediğini ifade etti.

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRENLERİN SAYISI DA DÜŞTÜ

İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü (ISS) Konseyi Başkanı Franco Locatelli de yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısındaki düşüşe işaret ederek, ay başında 4 binlerdeki sayının iki haftada 1200 kişi azalarak 2 bin 812'ye gerilediğine dikkati çekti.

Sivil Savunmanın verilerine göre, ülke genelinde bugüne kadar 1 milyon 244 bin 108 test yapıldı.

ÖLÜMLERDE BİRİNCİL SEBEP SOLUNUM CİHAZI EKSİKLİĞİ

Diğer yandan, ISS Başkanı Prof. Silvio Brusaferro, enstitünün son ölümlere ilişkin verilerini paylaştığı basın toplantısında, ulusal çapta eğrinin düşüşe geçtiğini teyit ederken sıkı karantina tedbirlerinin virüsün farklı bölgelere yayılmasının önüne geçtiğini belirtti.

"Günlük yaşantımıza dair her şeyi yeniden düşünmeli ve organize etmeliyiz." diyen Brusaferro, Başbakan Giuseppe Conte’nin "Virüsle birlikte yaşayacağımız aşama" olarak tanımladığı kademeli normal hayata dönüşün ikinci aşamasına büyük dikkatle geçmeleri gerektiğini söyledi.

HİPERTANSİYON DA ETKİLİ OLUYOR

ISS'nin koronavirüs kaynaklı 19 bin 508 ölümde yaptığı incelemeye göre, hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması 80 olurken bunların yüzde 61,3'ünün üç veya daha fazla, yüzde 20,7'sinin de iki kronik patolojik rahatsızlığı bulunuyor.

Ölenlerin yüzde 95’ini 60 yaş ve üstü grup oluşturuyor. 50-59 yaş grubu yüzde 3,8 iken, yüzde 1,2'lik kısım ise 50 yaş ve altı gruplardan.

19 bin 508 ölümün yüzde 96,7’si ise solunum cihazı yetersizliğinden kaynaklandı.

Söz konusu verilerde, ölenlerde en çok görülen klinik rahatsızlık yüzde 69,7 ile yine "hipertansiyon" çıktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)