İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşanlar cezayı yedi
DHA

Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz hafta sonu uygulanan 3 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından, İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Uzun süredir sessizliğe gömülen caddede pazartesi başlayan hareketlilik, hafta boyunca devam etti.

SAĞLIK BAKANI UYARDI

İstiklal Caddesi'ndeki kalabalığa tepki gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, "İstiklal Caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye günlük koronavirüs tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım." diye yazdı.

İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşanlara polis ceza kesti İZLE

ZABITA CADDE GİRİŞİNDE MASKE DAĞITTI

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi'nde denetimleri sıklaştırırken, sık sık anons yaparak vatandaşların sosyal mesafe kuralına dikkat etmesi yönünde uyarılarda bulundu. Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri de İstiklal Caddesi girişi ve Galatasaray Meydanı'nda stant kurarak, vatandaşların ateşini ölçüp, maske dağıttı.

İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşanlar cezayı yedi

Taksim'de kuralları ihlal eden 2 kişiye para cezası ViDEO

MASKESİZ DOLAŞMANIN YASAK OLMADIĞINI SAVUNDU

Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan tüm uyarılara rağmen caddede maskesiz dolaşan 8 kişi, polis tarafından durdurularak haklarında cezai işlem uygulandı. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle ceza kesilenlerden biri, polise itiraz ederek maskesiz yürümenin yasak olmadığını savundu.

İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşanlar cezayı yedi

Polis, "Sokakta maskesiz yürümek, bu yasaklara dahil değil." diye itirazda bulunan kişiye "Sokaklarda değil, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda var." diye cevap verdi.

"ÇALIŞMIYORUM, ÖDEYEMEM"

Polis ekiplerinin kaç lira ceza yazdığını soran bir diğer kişi ise aldığı cevap karşısında şoke oldu.

Cezayı ödeyecek parası olmadığını ifade eden kişi "Ağabey siz iyi misiniz? Ben bir aydır çalışmıyorum, bin lira para alamadım. Maskemi alıp geleyim, Ben bin lira ödeyemem." dedi.

İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşanlar cezayı yedi

İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşanlar cezayı yedi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)