İstanbul'da toplu etkinliklere kısıtlama getirildi
DHA

Koronavirüs salgınında vaka sayılarında artış yaşanırken, birçok şehirde ilave tedbirler alınmaya başlandı.

Bu tedbirler kapsamında İstanbul'da da bazı etkinlikler yasaklanırken, bazı etkinliklere sınırlama getirildi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığımızın 25.08.2020 tarihli ve E.13677 sayılı Genelgesi çerçevesinde, toplum sağlığını korumak için nişan, düğün ve nikah merasimlerine yönelik İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşağıdaki ilave tedbirler alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

KAPALI ALANDA TOPLU ETKİNLİK YASAK

Buna göre:

Pazartesi gününden itibaren tüm kapalı alanlarda sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere müsaade edilmeyecek.

DÜĞÜN VE NİKAH SALONLARINDA UYGUN MESAFE OLUŞTURULACAK

Düğün ve nikah salonlarında sandalye/koltuk düzeni toplam kapasitenin azami 1/3'ünü aşmayacak şekilde, fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde oluşturulacak.

KATILIMDA YAŞ SINIRLAMASI

Ayrıca, düğün ve nikâhlarda yemek verilmesi de dâhil olmak üzere, her türlü yiyecek-içecek servisi/ikram (paketli su servisi hariç) yapılmayacak. Düğünlerde oyun/dans gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecek.

Gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların nişan, düğün ve nikâh merasimlerine katılımına izin verilmeyecek.

İstanbul'da toplu etkinliklere kısıtlama getirildi

TEDBİRLERE UYMAYANLARA PARA CEZASI

Alınan yeni tedbirler kapsamında temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, düğün ve nikâhlarda bu karar ve İçişleri Bakanlığı genelgeleri ile Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan tüm kural ve tedbirlere riayet edilmesinin sağlanması ve alınan önlemler denetlenecek. Tedbirlere uymayanlarla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak.

Aykırılığın durumuna göre konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli ve idari işlem başlatılacak"

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)