İstanbul’da parti evine baskın: 10 gözaltı
İHA

Edinilen bilgiye göre, Bağcılar Bağlar Mahallesi Yalçın Koreş Caddesi üzerindeki bir rezidansta, 10 kişilik bir grup bir araya gelerek parti yaptı.

Koronavirüs salgınını umursamayan şahıslar, bir de o anları kaydedip sosyal medyada paylaştı.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından harekete geçen Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şahısların bulunduğu adresi tespit etti.

Hazırlıklarını tamamlayan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, gece saatlerinde eve baskın düzenledi. Baskında neye uğradığını şaşıran 10 kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İstanbul’da parti evine baskın: 10 gözaltı

PARA CEZASI KESİLDİ

Emniyete götürülen Hüsna E.(26), Merve B.(25),Ender A.(31), Önder A.(31), sanatçı Yusuf Gültekin(36), Mustafa Ş.(28), Berkay D.(25), Fatih A.(37), Halil İbrahim B.(33) ve Çağatay Ç.(25) Hıfzısıhha Kanununa Muhalefetten 3 bin 180'er lira idari para cezası kesilerek adli işlem yapıldı.

"SAHUR YAPMAK İÇİN TOPLANDIK"

Bağcılar Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' ve ‘kişilerin huzur ve sükununu bozma’ suçundan bugün öğle saatlerinde Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Burada nöbetçi savcılığa ifade veren şüphelilerden Hüsna E. iftar yapma amacıyla bir araya geldiklerini söyleyerek, "İftarın ardından sahuru da birlikte yapmaya karar verdik. Arkadaşım sosyal medyada bir paylaşım yapmış. Ben de paylaşımı polis memurlarından öğrendim. Bu kadar kalabalık olacağımızı tahmin etmiyordum. Herhangi bir suç kastımız bulunmamaktadır. İçinde bulunduğum durumdan pişmanım." dedi.

PİŞMAN OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

Diğer 9 şüpheli de iftar ve sahur yapma amacıyla bir araya geldiklerini savunarak, pişman olduklarını ifade etti. Nöbetçi savcılıktan haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheliler, burada da önceki ifadelerini tekrar ettiklerini söyledi.

2 AY EVDE KALMA CEZASI

Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği 10 şüphelinin 2 ay süre ile 'konutu terk etmeme' suretiyle ayrı ayrı adli kontrol altına alınmasına karar verdi.

İstanbul’da parti evine baskın: 10 gözaltı- İZLE

İKİZ KARDEŞLER, ADNAN OKTAR'IN PROGRAMINA KATILMIŞ

Öte yandan gözaltına alınan şahısların arasında ikiz kardeşler Ender ve Önder A.’nın, geçmişte Adnan Oktar’ın programına katıldıkları ortaya çıktı.

Yine gözaltına alınanlar arasındaki Yusuf Gültekin’in ise sanatçı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslar, adliyeye sevk edildi.

İstanbul’da parti evine baskın: 10 gözaltı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)