İstanbul'da lüks otomobilli iki maganda kamerada
İHA

İstanbul'un çeşitli noktalarında trafikte otomobille “makas” atan magandalara, bir yenisi daha eklendi.

TEM'DE İKİ MAGANDA

Tüm uyarılar, ağır para cezaları ve uygulamalara rağmen mega kent, bu kez iki trafik magandasının yarışına sahne oldu. Lüks otomobilli bulunan iki maganda, yarışmak için TEM otoyoluna çıktı.

BİRBİRLERİNİ GEÇMEK İÇİN YARIŞTILAR

Seyrantepe mevkisi Edirne istikametinde süratli bir şekilde seyreden magandalar, araçların arasında makas atmaya başladı. Defalarca birbirlerini geçmek için trafiği tehlikeye düşüren sürücüler, hem kendi canlarını hem de vatandaşların canını bir an olsun umursamadı.

İstanbul'da lüks otomobilli iki maganda kamerada

"İNŞALLAH EHLİYETİNİ ALIRLAR"

Dakikalarca trafikte adeta terör estiren magandalar, kazaya davetiye çıkarttı. Magandalar trafikte yarışırken, otomobildeki bir kişi ise o anları saniye saniye kaydetti. Yaşananları bir yandan kaydeden diğer yandan da magandaya talimatlar veren şahıs, “İnşallah seni emniyet alır, ehliyetini de alırlar. Buna bir şey demiyorlar, ben polise yardım ediyorum ehliyetimi alıyorlar. İşte ilahi adalet.” dedi.

Bir süre daha yarıştıktan sonra otomobilin diğerini geçmesi üzerine kayıt yapan kişi, “Ne oldu?” diyerek zafer nidası attı.

24 SAAT GEÇMEDEN YAKALANDILAR

Görüntüleri incelemeye alan polis, magandaların 34 VA 2207 ve 34 LA 6103 plakalı otomobilleri kullandıklarını belirledi. Sürücülerin B.F. ve F.O. olduklarını da tespit eden polis, magandaları yakaladı. Şubeye götürülen sürücülerden F.O.’ya, (aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişi sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve b anketleri kullanmaları) maddesinden bin 2 lira, (aksine işaret bulunmadıkça sürücülerin, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri) maddesinden de bin 2 lira olmak üzere toplamda 2 bin 4 lira idari para cezası kesildi.

İstanbul'da lüks otomobilli iki maganda kamerada

EHLİYETLERİNE EL KONULDU

Sürücüye B.F.’ye ise (aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişi sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları) maddesinden bin 2 lira, (aksine işaret bulunmadıkça sürücülerin, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri) maddesinden bin 2 lira, (araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamak ve yetkililerin her istediğinde göstermemek) maddesinden de 235 lira olmak üzere 2 bin 239 lira idari para cezası kesildi.

İstanbul'da lüks otomobilli iki maganda kamerada

2 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAKLAR

Ayrıca sürücülerin ehliyetlerine polis tarafından geçici olarak el konuldu. Şubede işlemleri tamamlanan sürücüler, (Kara, Deniz Hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) maddesinden adli işlem yapılmak üzere Maslak Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkez Amirliğine teslim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)