İstanbul'da DİSK'ten asgari ücret eylemi
DHA

Merakla beklenen 2021 yılı asgari ücret tutarı bugün belli oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gerçekleştirilen son toplantının ardından asgari ücretin brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olduğunu duyurdu.

Açıklamanın ardından ise yeni tutara ilişkin değerlendirmeler gelmeye başladı.

DİSK KADIKÖY'DE EYLEM YAPTI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son basın toplantısının ardından Kadıköy İskelesi'nin önünde toplandı.

İstanbul'da DİSK'ten asgari ücret eylemi

CANAN KAFTANCIOĞLU DA KATILDI

Asgari ücret eylemine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda işçi katıldı.

"SON DERECE YETERSİZ BİR ÜCRET"

Burada basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, belirlenen tutarın yetersiz bir ücret olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Açıklanan resmi enflasyon rakamları özellikle gıda enflasyonu kasım ayında yüzde 21'in üzerindeydi. Yıl sonunda resmi rakamların yüzde 25 olacağını herkes biliyor. Gerçek enflasyon, yani bizim hayatımızda yaşadığımız enflasyon çok daha yüksek. Enflasyon bir kez daha dolar, altın fiyatları karşısında gerileyen büyümeden hiçbir şekilde payını alamayan işçinin ailesiyle birlikte geçinmesi açısından son derece yetersiz bir ücret açıklanmıştır. 2 bin 825 lira ile 2021 yılı boyunca bu ülkenin işçisinin emekçisinin geçinmesine olanak yoktur. İşçiler bir kez daha yok sayılmıştır. Bu mücadele burada bitmez. Çok net bir şekilde söylüyoruz, 1 Ocak'tan itibaren asgari ücret ve civarı maaş alan işçi kardeşlerimiz olmak üzere 2021 yılının asgari ücretinin değiştirmek, yükseltmek ve insan onuruna yaraşır bir ücret haline getirmek için mücadeleyedevam edeceğiz."

İstanbul'da DİSK'ten asgari ücret eylemi

İstanbul'da DİSK'ten asgari ücret eylemi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)