İstanbul'da etkili kar yağışı bekleniyor
ensonhaber.com

Soğuk hava etkisini artırıyor.

Beklenen kar yağışı İstanbul'a geliyor.

Balkanlar üzerinden yurda giriş yapacak soğuğun etkisiyle hava sıcaklıkları belirgin şekilde düşecek ve bu durum günlerce sürecek.

Etkili kar yağışı bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2 ila 4 derece daha azalarak kış değerlerine gerileyeceği açıkladı.

AKOM saat verdi

Yağışların 15.00 itibariyle kuzey ve yüksek kesimlerde, 20.00 itibariyle de il genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

"Yağışlar bazı bölgelerde 3 ila 10 cm kar örtüsü oluşturabilir"

AKOM'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yağışlı havanın 29 Ocak Pazartesi (05.00) sabah saatlerinde etkisini artırması beklenirken, fırtına şeklinde (30-60 km/s) esen rüzgarla birlikte yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde 3 ila 10 cm kar örtüsü oluşturabileceği öngörülüyor. Yağışların salı öğlen saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken sıcaklıkların 1 Şubat perşembe itibariyle mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor.

Karla karışık yağmur ve kar yarın sabah etkisini artıracak

Karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırarak 30 Ocak Salı sabah saatlerine kadar fırtınayla birlikte yer yer kuvvetli şekilde devam etmesi bekleniyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek

İstanbul'da hava sıcaklıklarının perşembe gününe kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin beklendiği bildirildi.

Kent genelinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

"Olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre İstanbul'da, bu akşamdan salı sabah saatlerine kadar yağmur ve yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğini hatırlatarak şöyle dedi:

Vatandaşlarımızın yetkili birimlerin uyarılarını dikkate alarak ulaşımda aksamalara buzlanma, don, rüzgar ve fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum.