İstanbul'a yeni taksi teklifi 11. kez reddedildi
İHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hizmet veren 17 bin taksinin yetersiz olduğunu belirtti.

İBB bu açıklamasının ardından yeni taksi projesi hazırladı. Hazırlanan proje kapsamında 5 bin taksinin hizmete girmesi bekleniyordu.

Ancak bu teklif, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme geldi ve reddedildi.

11. KEZ REDDEDİLDİ

Daha önce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme alınan teklif, 10. kez reddedilmişti.

Yenikapı Etkinlik Alanı, Dr. Mimar Sinan Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kasım ayı toplantısında yeni taksi teklifi 11. kez oylamaya sunuldu. Toplantıda oylanan 5 bin taksi projesi oy çokluğu ile reddedildi.

Toplantıda konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu şu ifadeleri kullandı;

“Belediye başkanımızın 81 ilde hiçbir örneği olmayan hukuka ve kanunlara aykırı, kimi zaman şirketlere vereceğim, kimi zaman kiralık olarak vereceğim, kimi zaman kendimiz İETT gibi bir şirketle işleteceğimiz dediği 5 bin taksi kiralık artışını federasyon temsilcisi olarak benim dahil haberim yokken, bu tarz açıklamalarını sık sık duyuyoruz.

İstanbul'a yeni taksi teklifi 11. kez reddedildi VİDEO

"BU ISRARIN NEDENİ NEDİR"

Ayrıca korsan taşımacılık yaptıkları belediye kayıtlarına göre tespit edilen, diğer yandan Gezi Eylemlerinde provokatörlük yapan, otobüsleri yakıp, devletimizin aleyhine katil polis diye bağıran, duvara yazı yazan, devlet başkanlarımıza hakaret eden, en önemlisi bu kişiler hakkında 2018 yılında Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı tarafından soruşturma yürütülen bu korsan taşımacılar belediyemize gelerek toplu ulaşım hizmetlerinde görüştükleri burada fotoğraf ve belgelerle var.

Ayrıca biz 52 bin taksi emekçisiyiz. Başkanımızın Gazeteci Ruşen Çakır'a ifade ettiği, geçenlerde İBB meclisinde de bu ses kayıtlarını dinledik. 20 bin gönüllü müfettişim olacak dediği kişiler bu devlet düşmanı korsanlar mıdır?

Çünkü tweetlerinde ve sosyal medyalarında açıkça yazılı, diyorlar ki; ‘İBB dedi ki şirket kurun, şirketimizi kurduk İBB bize taksi tahsisi yapacak.' 11 kez UKOME'ye gelmesindeki ısrar bu kişilere veya farklı gruplara verilmiş olan sözler midir?

İstanbul'a yeni taksi teklifi 11. kez reddedildi

"GÜNDEME GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Taksi talebini 11. kez gündeme getirdiklerini belirten İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ise “Bu zamana kadar taksi meselesi 11 kere gündeme geldi.

Bundan sonra da 12. 13. 15 ve 25. kez gündeme getireceğiz. Ulaşım için yapılan yatırım bütçemizin yüzde 41'ni oluşturuyor.

18 milyar 240 milyon lira bütçe ayırdık. Biz bu sene 5 buçuk milyon lira sübvansiyon yapacağız” diye konuştu.

İstanbul'a yeni taksi teklifi 11. kez reddedildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)