İstanbul polisinin koronadan etkilenme raporu paylaşıldı
İHA

Ülke genelinde güvenliği sağlamak için 24 saat görev yapan polis teşkilatı, koronavirüs pandemisi ile mücadelede sağlık çalışanları ile birlikte en ön safta yer alırken, bu dönemde salgının da en büyük hedefi oldu.

Polis teşkilatında testi pozitif çıkan ve hayatını kaybeden emniyet personeli ile ilgili rakamlar ortaya çıktı.

Dünyayı etkisi altına alan ve Mart ayının ortalarından bu yana Türkiye’de de baş gösteren koronavirüs salgını, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ilçe ve şubelerde görevli emniyet personelini de etkiledi.

2 POLİS KORONAYA YENİK DÜŞTÜ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı görev yapan aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 703 emniyet mensubunda koronavirüs vakası tespit edildi. Bu vakalar arasında yer alan Asayiş Şube Müdürlüğünde çalışan 26 yaşındaki polis memuru Mehmet Ertoy ile Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet mensubu Feridun Fırat Yıldırım, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

KORONAYA KARŞI EN ÖN SAFTA MÜCADELE ETTİLER

Doğrudan halk ile iç içe olan ve sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü ve kronik hastaların mağdur olmaması için ihtiyaçların karşılandığı Vefa Sosyal Destek ve benzeri gruplarda da görev alan çoğu polisin yaşanan küresel salgını tam olarak atlatamadığı ileri sürüldü.

Emniyet personelinden bir kısmının iyileştiği aktarılırken, polislerin bir kısmının ise halen hastanelerde tedavi gördüğü öğrenildi.

Koronaya karşı en ön safta mücadele veren Polisler ViDEO

İstanbul polisinin koronadan etkilenme raporu paylaşıldı

Aydın'da polis memuru koronavirüsü yendi ViDEO

SALGIN SÜRESİNCE 4 BİN 685 POLİS, ÇEŞİTLİ NEDENLERLE GÖREV ALAMADI

Enfekte olan polis sayısının yanı sıra, yaklaşık 4 bin 685 civarında emniyet personelinin de çeşitli kronik rahatsızlıklarından ya da yeni bebek sahibi olmalarından dolayı ‘karantina’ düzeyinde değerlendirilerek görevlendirme yapılamadığı kaydedildi. Ayrıca genelgeden dolayı bu kapsamdaki personellere istirahat izni verildiği belirtildi.

Bilim uzmanları, emniyet teşkilatında halen salgınla karşı karşıya kalan ve bir bölümü semptom gösteren ve bu nedenle testleri pozitif çıkan polislerin olabileceğine işaret ediyor.

İstanbul polisinin koronadan etkilenme raporu paylaşıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)