İstanbul merkezli FETÖ operasyonu: 28 gözaltı
AA & Ensonhaber

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgüte himmet, burs ve zekat adı altında finansal destek sağladıkları belirlenen 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

3 İLDE OPERASYON

Kararın ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'da 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul merkezli FETÖ operasyonu: 28 gözaltı ViDEO

28 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyon sonucu 28 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 10 kişinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İstanbul merkezli FETÖ operasyonu: 28 gözaltı

51 MİLYON 900 BİN TL PARA AKTARILDI

Zanlıların, geçmiş dönemde topladıkları 51 milyon 900 bin lirayı, FETÖ'ye bağlı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan vakıf, dernek, kurum ve kuruluşlara aktardıkları ve bu kurumlar üzerinden örgütün Gabon yapılanmasını finanse ettikleri iddia edildi.

27 ŞİRKET, KAPATILAN ÖRGÜT BANKASINI FONLADI

Devam eden çalışmalarda soruşturmaya konu 27 şirketin söz konusu vakfa yardım eden tüzel kişilikler arasında yer aldığı, bu şirketlerin ortağı iş adamı şüphelilerden bir kısmının KHK ile kapatılan ve örgüte bağlı dernek üyeliklerinin bulunduğu, Bank Asya'yı fonladıkları, örgüte ait derneğe para gönderdikleri, örgüte ait kurumlarda SGK kayıtlarının olduğu, örgütün üst yöneticileri ile irtibatlı oldukları, ByLock kayıtlarının ve gazete aboneliklerinin olduğu tespit edildi.