Boris Johnson sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu
İHA

İngiltere hükümeti, yaklaşık 340 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüse karşı alınacak olan önlemleri artırma kararı aldı.

"GÜNDE 1 DEFA SOKAĞA ÇIKABİLECEĞİNİZİ BELİRTMEK İSTERİM"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, salı günü itibarıyla sokağa çıkma yasağı getirilmesine karar verilirken, insanların sadece acil durumlar için sokağa çıkabileceklerini belirtti. Boris Johnson, yaptığı açıklamada, '' Eğer sizleri bir arkadaşınız çağırıyorsa gitmeyin, sizleri dışarı götürmek isteyen birileri varsa çıkmayın. Bu süreçte evde kalmak en sağlıklı önlem alma yöntemi olacaktır. Alışveriş, ilaç temin etme veya tek başına spor yapmak için günde 1 defa sokağa çıkabileceğinizi belirtmek isterim.'' açıklamalarıyla resmen sokağa çıkma yasağını ilan etti.

Boris Johnson sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu

SEBEPSİZ YERE SOKAKTA BULUNANLARA CEZA UYGULANACAK

Yarın itibarıyla başlayacak olan sokağa çıkma yasağı için İngiltere genelinde polisler, görev yetkilerini kullanabilecek. Evlerinden dışarıya çıkmak isteyen veya sebepsiz şekilde sokaklarda bulunan kişiler için gerekli cezai uygulamanın ise uygulanacağını belirten başbakan Boris Johnson, "İtalya'nın 2-3 hafta gerisinden geliyoruz" açıklamalarında bulunmuştu.

Boris Johnson sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)