İlkbahar-yaz operasyonlarında 127 terörist öldürüldü
AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'na katıldı.

Programda konuşma yapan Bakan Süleyman Soylu, terörle mücadeleye değinerek 'İlkbahar-Yaz Operasyonları'na ilişkin açıklama yaptı.

10 BİN 850 OPERASYON DÜZENLENDİ

Yeni güvenlik stratejisinin birinci paradigmasının "tehlikeyi kaynağında yok etmek" olduğunun altını çizen Bakan Soylu, ilkbahar-yaz operasyonlarının tamamlandığını belirtti.

Planlanan 9 bin 63 operasyonun üzerine çıkıldığını vurgulayan Soylu, "10 bin 850 operasyonla kapattık." dedi.

127 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bakan Soylu, operasyonlarla 39'u üst düzey olmak üzere toplam 127 teröristsin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İlkbahar-yaz operasyonlarında 127 terörist öldürüldü VİDEO

SONBAHAR-KIŞ OPERASYONLARI BAŞLIYOR

PKK'nın içinde kalan eleman sayısının 181 olduğunu hatırlatan Soylu, bu yılki katılım sayısının 40 olduğunu belirtti.

'Sonbahar-Kış Operasyonları'nın başlayacağını söyleyen Soylu, "Önümüzde bir sonbahar-kış operasyonu var. Eğer bu hızla gidersek, belki bir sonbahar-yaz operasyonu daha yaparız, sonrasına gerek kalır mı bilmiyorum." ifadelerine yer verdi.

6-8 EKİM OLAYLARI: O ÇAĞRIYI YAPANLARDAN HİÇBİRİ PİŞMANLIK DUYMADI

6-8 Ekim olaylarına da değinen Soylu, şöyle devam etti:

"Bugün yıl dönümü olan, Kandil'in ve aynı zamanda onun siyasi uzantısı olan siyasi partinin yetkili kurullarının verdiği talimatla birilerinin meşrulaştırmaya çalıştığı 6-8 Ekim olaylarının temel sebebi, terör örgütünün siyasi ayağının telaşının temel sebebi, bizim ortaya koyduğumuz yeni nesil terörle ve terörizmle mücadele anlayışı ve bu anlayış hayata geçerse başlarına ne geleceğini görmüş olmalarıdır. Kimse unuttuk sanmasın. Sivil insanların mahallelerini, evlerini yakıp yıktılar, okulları kütüphaneleri yakıp yıktılar, vatandaşlarımız, güvenlik görevlilerimiz şehit oldu, yaralandı, acı çekti. O çağrıyı yapanlardan, o çağrıda bulunanlardan hiç kimse pişmanlık duymadı, bu milletten, tarihimizden ve insanımızdan özür dilemedi."

İlkbahar-yaz operasyonlarında 127 terörist öldürüldü

"KİMSE ÖZÜR DİLENMEDİ"

Siyasetin insanlık ve hizmetkarlık için var olduğunun altını çizen Soylu, siyasetin, terörizm, terörist, teröristin siyasi uzantıları için olmadığını ifade etti. Soylu, siyasi uzantılarını himaye etmenin terörizmi himaye etmek anlamına geldiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Açık seçik, net şekilde eylem çağrısı yapanlar, sessiz sedasız da olsa özür dilemediler. Birilerinin meşruiyet fetvasına bizim itirazımız, bizim mihenk taşımız işte burasıdır. Yıllarca PKK'nın sözcülüğünü yaptılar, ama iş özür dilemeye gelince, ne Bedirhan bebek için kimse özür diledi, ne Şenay Aybüke için kimse özür diledi, ne Necmettin öğretmen için, ne 6-8 Ekim olaylarında şehit olmuş 37 insanımız için, yaralanmış ve belki de sakat kalmış insanımız için kimse özür dilemedi. HDP bu milletten özür dilemedi. Süslü süslü laflar, amalar, kenarından dolanmalar, hapishaneden pişkin pişkin tweetler, utanmadan sıkılmadan hala Kandil'i adres göstermeler, gösterilen adresi birlikte not almalar. Hala kimse özür dilemedi."

"SİYASETİN ZAFİYETİNE PARMAK BASMAK İSTEYENLERİN PARLAMENTER SİSTEM RÜYASI..."

Terörle mücadelede ortaya konulan bakışın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hızlı karar alma avantajıyla yüksek performans ürettiğini dile getiren Soylu, "Türkiye'yi vesayet sistemine döndürmek isteyenler, bunu arzu edenler, oranın üzerinden siyasetin ve demokrasinin zafiyetine parmak basmak isteyenler parlamenter sistem rüyasıyla yatıp, parlamenter sistem rüyasıyla kalkmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)