Hulusi Akar, resmi ziyaret için Irak'ta
AA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kararlı adımlarıyla, yurt içinde ve yurt dışında iyice köşeye sıkışan bölücü terör örgütü PKK'ya operasyonlar devam ederken örgütü tamamen yok etme çalışmalarında da sona yaklaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yerli ve milli imkanlarla üretilip, TSK'nın envanterine sunulan İHA ve SİHA'larla Suriye'nin derinliklerindeki terör yuvalarından kaçıp Irak'ın kuzeyine sıkışıp kalan teröristler de bir bir yok ediliyor.

IRAK BAŞBAKANI İLE TERÖRÜ BİRLİKTE YOK ETME MESAJI

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gelen Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'yi makanında kabul etmiş ve terör örgütlerini tamamen yok etmek için iş birliği mesajı vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o gün yaptığı açıklamada, "Sayın Kazimi ile ortak düşmanımız DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelemizin sürdürülmesini kararlaştırdık. Burada ne Türkiye ne Irak ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü teröre asla yer yoktur." ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar, resmi ziyaret için Irak'ta

KOMUTA AKADEMİSİ IRAK'TA

Bu işbirliği çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla  bugün resmi ziyaret için Irak'a gelen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, ülkeye iniş yaptı.

Bakan Akar, Orgeneral Güler ile gerçekleştirdiği Bağdat ziyaretinde ilk olarak Irak Savunma Bakanlığına gidecek.

Hulusi Akar, resmi ziyaret için Irak'ta VİDEO

YETKİLİLERLE GÖRÜŞÜLECEK

Savunma Bakanı Cuma Anad tarafından askeri törenle karşılanan Akar ve Güler’in, Cumhurbaşkanı Berham Salih, Başbakan Mustafa Kazimi ve İçişleri Bakanı Osman Ganimi ile görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ

Görüşmelerdeki temel konunun, terörle mücadelede Türkiye ve Irak arasındaki iş birliği olacak.

Hulusi Akar, resmi ziyaret için Irak'ta

Hulusi Akar, resmi ziyaret için Irak'ta

Hulusi Akar, resmi ziyaret için Irak'ta

Hulusi Akar, resmi ziyaret için Irak'ta

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)