Hulusi Akar: Mısır'ın Akdeniz'deki davranışı değerli
AA

Türkiye'den yapılan açıklamalarda, Mısır ile yeni bir sayfa açılabileceği yönünde mesajlar verildi.

Doğu Akdeniz'de de olası bir anlaşmaya Ankara'nın yeşil ışık yakması Mısır'da memnuniyetle karşılandı.

Mısır istihbaratı, Türk istihbaratından Kahire'de toplantı yapılması yününde talep aldıklarını ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

BAKAN AKAR: MISIR'IN AKDENİZ'DEKİ DAVRANIŞI DEĞERLİDİR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 8. Komando Tugayı'nın sancak teslim töreninde yaptığı konuşmasında Mısır konusundaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Akar, "Mısır’ın Akdeniz’de hidrokarbon arama ihalesinde, Türkiye’nin BM’ye bildirdiği deniz yetki alanları sınırlarına saygılı davranması, değerli ve bölgesel barış ve istikrar için de önemli bir adımdır. Bu yaklaşım ve son gelişmeler, her iki ülkenin ve diğer bölge ülkelerinin de yararınadır. Kültürel ve tarihsel bağlarımıza yakışan da budur. Mısır'ın Akdeniz'deki davranışı değerlidir." ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar: Mısır'ın Akdeniz'deki davranışı değerli VİDEO

YUNANİSTAN KONUSU

Yunanistan ile istişari görüşmeler konusunda Akar, "Yunanistan’la görüşmelerimiz devam ediyor. Yapıcı yaklaşımlarımıza rağmen birtakım olumsuz açıklama, eylem ve tacizlerle de karşılaşıyoruz." dedi.

ABD'YE ÇAĞRI

ABD'nin terör örgütleriyle iş birliği yapmasını da eleştiren Akar, "ABD’nin bir terör örgütü olan YPG ile iş birliği yerine 70 yıldır NATO üyesi olan Türkiye ile çalışması gerektiğini hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

Hulusi Akar: Mısır'ın Akdeniz'deki davranışı değerli

Hulusi Akar: Mısır'ın Akdeniz'deki davranışı değerli

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)