Hulusi Akar, Batılı mevkidaşlarıyla görüştü
DHA

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, uluslararası kamuoyuna haklılığını anlatabilmek için diplomatik girişimlerini sürdürüyor.

"HEDEFİMİZ, SURİYE'DEKİ TERÖR ÖRGÜTLERİ"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ile yaptığı görüşmede, hedefimizin Fırat’ın doğusunda DEAŞ, PKK/PYD-YPG başta olmak üzere teröristlerin varlığını sonlandırmak ve burada bir barış koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına, evlerine dönmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

İNGİLTERE

Bakan Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile telefonda görüştü.

Akar-Wallace görüşmesinde savunma, güvenlik ve savunma sanayi konularına ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Bakan Akar'ın görüşmede, ayrıca Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın maksat ve gidişatı hakkında muhatabına bilgi verdiği ifade edildi.

ABD

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefonda görüşerek, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Akar, Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın maksat ve gidişatı hakkında da muhatabına bilgi verdi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)