Hulki Cevizoğlu ve CHP'li Hüsnü Bozkurt arasında Kanal İstanbul tartışması
ensonhaber.com

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Hulki Cevizoğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin mega projelerinden biri olan  Kanal İstanbul projesi ile ilgili fikrini söylemişti.

Cevizoğlu, projeyi savunup “Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Cevizoğlu'nun bu söylemi sonrası başta CHP'nin olduğu muhalif kesimler tarafından kendisine linç eylemi başladı.

Son olarak dün gece CNN ekranlarında yayınlanan Akıl Çemberi programında Hulki Cevizoğlu, eski CHP’li Milletvekili Hüsnü Bozkurt ile bu konuyu canlı yayında tartıştı.

"SİZ KİMSİNİZ..."

Hulki Cevizoğlu, konu ile ilgili kendisini eleştiren Hüsnü Bozkurt'a "1 aylık eğitiminizle insanlara teşhis mi koymaya çalışıyorsunuz? Ne kadar etik dışı bir davranış. Tıp etiğine aykırı bir şey. Siz kimsiniz de bu yorumu yapıyorsunuz ya. Siz kimsiniz de bu yorumu yapıyorsunuz? Ne kadar ayıp bir şey bu ya." ifadelerini kullandı.

Hüsnü Bozkurt ise "Siz konuşurken ben sizi dinledim. Dinleyecekseniz yorum yapayım." diye cevap verdi.

Cevizoğlu daha sonra "Konuşmayın tabii. Burada psikolojik tahlil mi yapacaksınız? Ne kadar ayıp bir şey bu. Size tıp etiği dersi vermediler mi? Bu nasıl ayıp bir şey ya. Siz kendi ruh sağlığınıza bakın bir kere. Nasıl bir hakarettir bu? Kendinize gelin." diye Bozkurt'u uyardı.

"SENİN İFADEN SORUNLU..."

Hüsnü Bozkurt, Cevizoğlu'nun ifadelerini kastederek "Ve mutlaka herkes birbirinin mesleğine saygılı olmalıdır. Ben bir hekim olarak, bu ifadenin çok sorunlu bir ifade olduğunu söylüyorum..."

Bunda da ısrarlıyım. Benim Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Genel Başkanlığı'na aday olmam ile Sayın Hulki Cevizoğlu’nun tweet'ine eleştiri getirmemin ne alakası olduğunu anlamadım, bir…

İkincisi bana diyor ki, size ne benim tweet'imden. E güzel kardeşim ben kalkıp milletin yarınını ilgilendiren Kanal İstanbul ile ilgili tweet atsam senin eleştirini de dinleyecektim gayet tabii." diyerek tartışmayı noktaladı.

İŞTE O ANLAR;

Hulki Cevizoğlu ve CHP'li Hüsnü Bozkurt canlı yayında tartıştı VİDEO

Hulki Cevizoğlu ve CHP'li Hüsnü Bozkurt arasında Kanal İstanbul tartışması