Hikmet Hacıyev: Düşman, cephenin intikamını sivilleri vurarak aldı
DHA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, yabancı ülkelerin diplomatları ve askeri ataşeleri ile birlikte Gence'ye geldi.

Ermenistan’ın sivillere karşı işlediği insanlık suçlarını yerinde inceleyen Hacıyev,  beraberinde gelen yabancı diplomat ve ataşelere seslendi.

"CEPHENİN İNTİKAMINI SİVİLLERİ VURARAK ALDILAR"

Hacıyev, “Ermenistan’ın Azerbaycan sivil halkına karşı bir başka haince ve alçakça ve zalimce saldırısına tanık oluyoruz. Düşman, cephenin intikamını sivilleri vurarak aldı. Ermeni askeri güçlerinin tek amacı Azerbaycan sivillerini öldürmek ve siviller arasında paniğe yol açmaktır. Herkesin gördüğü gibi bu bölgede hiçbir askeri tesis bulunmamaktadır. Burası, Azerbaycan’ın sivil halkının yaşadığı ve Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti olan Gence kentidir. Burada tek amaç sivilleri öldürmekti, yine burada tek amaç Ermenistan siyasi ve askeri liderliğinin faşist ve Nazi doğasını sergilemekti” ifadelerini kullandı.

Hikmet Hacıyev: Düşman, cephenin intikamını sivilleri vurarak aldı

"BÖLGEYE BARIŞI VE ADALETİ GETİRMEK İSTİYORUZ"

Hacıyev, Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin tek amacının işgal altındaki Azerbaycan topraklarını özgürleştirerek bölgeye barışı, güvenliği ve adaleti getirmek olduğununun altını çizdi.

Hikmet Hacıyev: Düşman, cephenin intikamını sivilleri vurarak aldı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)