HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi için karar
ensonhaber.com

PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Milletvekili Semra Güzel ile fotoğraflarının bulunması, kamuoyunun gündemine oturdu.

Terörist Volkan Bora'nın, Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğraflarının basına yansıması üzerine HDP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığ fezlekesi, TBMM'ye ulaştı.

KOMİSYON TOPLANDI

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu ise, Güzel'e ait fezlekeleri görüşmek için bugün toplandı.

Karma Komisyon dosyayı gündemine alması sonra hazırlık komisyonu kurulmasına karar verildi

5 kişilik hazırlık komisyonunun bir aylık çalışma süresi olacak. Bu süre içerisinde fezlekede yer alan tüm deliller ve belgeler incelenecek.

4 PARTİ EVET DİYECEK

Bu süreçte partilerin tavrı da netleşiyor. AK Parti, MHP, CHP ve İyi Parti evet oyu verecek. Son sözü de TBMM Genel Kurulu söyleyecek.

Oylamada dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar çıkarsa Semra Güzel'in yargılanmasının önü açılmış olacak.

MECLİS'TE 5 KİŞİLİK HAZIRLIK KOMİSYONU KURULDU

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığını kaldırmak için hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verdi. Öte yandan edinilen bilgilere göre ise Meclis'te 5 kişilik hazırlık komisyonu kurulduğu bildirildi.

"İLK TOPLANTI BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, "Hazırlık Komisyonu bugün ilk toplantısını gerçekleştirecek ve komisyon çalışmaları başlayacak."

3 AK PARTİ, 1 CHP VE 1 HDP OLMAK ÜZERE 5 ÜYE KATILACAK

HDP Diyabır Milletvekili Semra Güzel hakkında iki ayrı fezleke müzakere edildi. Bir hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verildi. 5 üye partilerin TBMM'deki üye sayısına göre belirlendi. 3 üye AK Parti'den, CHP ve HDP'den ise birer üye belirlendi. " ifadelerini aktardı.

YER ALACAK İSİMLER

Komisyonda AK Parti'den Ramazan Can, Abdullah Güler, Zeynep Gülyılmaz; HDP'den Mehmet Rüştü Tiryaki; CHP'den ise Rafet Zeybek yer alıyor.

HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi için karar

HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi için karar

HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi için karar

HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi için karar