Haftanin'de 150'den fazla hedef vuruldu
AA

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe-Kartal Operasyonu başlatılmış; Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen hedefler bir bir vurulmuştu.

MSB, PENÇE-KAPLAN OPERASYONU'NU DUYURDU

Başarılı operasyonlar hız kesmeden devam ederken, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine "Pençe-Kaplan Operasyonu" adıyla yeni bir harekat başlatıldığını duyurmuştu.

MSB; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların, hava hücum harekatıyla bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi, harekat merkezinde

"MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZI KULLANIYORUZ"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Pençe-Kaplan Operasyonu; son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Haftanin'de 150'den fazla hedef vuruldu

150'DEN FAZLA HEDEF İMHA EDİLDİ

Başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu'na yönelik ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada; operasyon kapsamında komando birliklerinin, Haftanin’deki terör örgütüne ait hedeflerini tek tek imha etmeye başladığı belirtildi.

Operasyonda ilk olarak tüm harekat alanının ateş altına alındığı, Fırtına obüsleri ile ÇNRA'ların da kullanıldığı atışlarda 150’den fazla hedefin vurulduğu öğrenildi.

Haftanin'de 150'den fazla hedef vuruldu

HAVA HÜCUM HAREKATI

Öte yandan, SİHA’ların yanı sıra F-16’ların da destek verdiği harekatta, Atak helikopterleri de görev alarak hedefleri ateş altına aldı. Yapılan atışlarla bölgenin yumuşatılmasının ardından hava hücum harekatına geçildi.

Belirlenen bölgelere komandolar karadan sızma harekatı gerçekleştirirken bazı komando birlikleri de helikopterlerle bölgeye indirildi. Helikopterlerin başarıyla yaptığı hava hücum harekatı sonrasında komandolar belirlenen hedeflere tek tek girmeye başladı.

Haftanin'de 150'den fazla hedef vuruldu

"TÜRK KOMANDOSU DESTAN YAZACAK"

Operasyona katılan birliklerin komutanlarına telsizden hitap eden Milli Savunma Bakanı Akar, şunları söyledi:

"Sizin oradaki faaliyetlerinizi izliyor, oradaki tozu da rüzgarı da soğuğu da hissediyoruz. Sizlere başarılar diliyoruz. Ülkemiz, milletimiz için, halkımızın ve hudutlarımızın güvenliği için yaptıklarınızın çok değerli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Sizin sahip olduğunuz eğitim, bilgi, tecrübe ile bir bütün halinde bu vazifenizi yerine getireceğinize inanıyoruz. Sizlerle gurur duyuyor, övünüyoruz. Türk komandosunun gücünü her zaman gösterdiniz, o dağlarda bugün de bir kez daha göstereceğinize, daha önce yazdığınız destanları yazacağınıza inanıyoruz."

Komandolar Haftanin'de teröristlerin inlerine giriyor VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)