Hadımköy ve Derince'ye yeni hastaneler kurulacak
AA

Türkiye'de koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni iki hastane kurulmasına karar verildi.

Kararı kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladı. Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "81 ilimize yayılmış olan 1518 hastanemizde 100 bini tek kişilik olmak üzere, 240 bin yatağa sahibiz. Yoğun bakım yatağı sayımız da 40 bini buluyor. Örneğin, Avrupa'da her 100 bin nüfusa düşen yoğun bakım yatağı sayısı 12'nin altındayken, ülkemizde bu rakam 50'ye yakındır. Avrupa'nın en fazla yoğun bakım yatağına sahip ülkesi Almanya'da bile bu rakam 30'u bulmuyor." dedi.

HADIMKÖY VE DERİNCE'DE YENİ HASTANELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta 45 gün içinde Yeşilköy ve Sancaktepe'de biner yataklı iki hastane kurulacağını ifade ettiğini hatırlatarak, bunların çalışmalarına başladıklarını, ayrıca Hadımköy'de 100, Derince'de 250 yataklı yeni hastaneler kurulacağını söyledi.

İnşası tamamlanan ve toplam yatak kapasitesi 2 bin 862 olan Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk kısmını 20 Nisan'da, ikinci kısmını 15 Mayıs'ta hizmete açacaklarını belirten Erdoğan, sadece bu hastanenin yoğun bakım yatağı sayısının 456 olduğunu kaydetti.

Hadımköy ve Derince'ye yeni hastaneler kurulacak VİDEO



GÜNLÜK TEST 35 BİNE YAKLAŞTI

Erdoğan, Marmara Üniversitesine bağlı Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de 536 yatağı ile hasta kabulüne başladığını dile getirdi. Salgının kontrol altına alınması konusunda da önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirten Erdoğan, "Günlük ve toplam test sayısında dünya sıralamasında en başlardaki grupta yer alıyoruz. Testte günlük olarak 34 bin 456'ya ulaşırken, toplamda ise 410 binin üzerine çıktık." şeklinde konuştu.

Hadımköy ve Derince'ye yeni hastaneler kurulacak

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)