GÖKBEY ve AKSUNGUR, TEKNOFEST için gösteriye hazırlanıyor
AA

Her yıl heyecanla takip edilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl 21-26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Her yaştan binlerce katılımın olduğu TEKNOFEST 2021'de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii de (TUSAŞ) yerini alacak.

GÖKBEY VE AKSUNGUR SEMAYA ÇIKACAK

TUSAŞ, festivalde yetenek programları, işe alım süreçleri ve kariyerle ilgili soruları bire bir cevaplayacak. Firma ayrıca, genç katılımcılar arasında etkileşimi artıracak olan "Pilot Sensin" ve "Odaklan ve Havalan" adında keyifli aktivitelerin de yer alacağı sürpriz etkinlikler düzenleyecek.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösteri uçuşu gerçekleşecek. HÜRKUŞ, bu kez de geçtiğimiz aylarda ilk kez tanıtılan Hava Yer Entegrasyon Uçağı (HYEU) ile katılımcıların nefeslerini kesecek. TUSAŞ tarafından geliştirilen özgün platformlardan GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı ilk kez TEKNOFEST'e özel uçuş gösterisi sergileyecek.

Festival kapsamında TUSAŞ standında VR tabanlı sanal hangar turu, hava araçlarını deneyimleme imkanı sunan simülatörler ve çok sayıda sürpriz etkinlikler de yapılacak. Her yıl büyük heyecanla geçen Helikopter Tasarım Yarışması'nın finalistleri de TEKNOFEST'te belli olacak.

GÖKBEY ve AKSUNGUR, TEKNOFEST için gösteriye hazırlanıyor

"ÜLKEMİZİN SAVUNMA SANAYİİSİ ONLARIN OMUZLARINDA YÜKSELECEK"

Açıklamada görüşlerine de yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi'nin en güzel gelişmelerinden olan Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivalli TEKNOFEST için bu yıl da birbirinden değerli etkinlikler hazırladıklarını bildirdi. İlkokul düzeyinden başlayan teknoloji ve bilim merakının vücut bulduğu festivale katılan çocuklarla buluşacak olmaktan heyecan duyduklarını belirten Kotil, "Bu vesileyle gençlere olan çağrımı yineliyorum ve onlara mühendis olmalarını tavsiye ediyorum. Ülkemizin tam bağımsız savunma sanayii onların omuzlarında yükselecek. TUSAŞ olarak bu ekosistemin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Savunma sanayiinde ilkleri gerçekleştiren TUSAŞ'ın geliştirdiği TUSAS APP uygulaması üzerinden TEKNOFEST katılımcıları için sanal hangar turları gerçekleştirilecek, firmanın ürünleri sanal ortamda yakından incelenebilecek.

Gökbey helikopteri ilk uçuşunu gerçekleştirdi VİDEO

Aksungur 1000 uçuş saatine ulaştı VİDEO

GÖKBEY ve AKSUNGUR, TEKNOFEST için gösteriye hazırlanıyor

GÖKBEY ve AKSUNGUR, TEKNOFEST için gösteriye hazırlanıyor

GÖKBEY ve AKSUNGUR, TEKNOFEST için gösteriye hazırlanıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)