Gelecek Partisi’nin Sakarya İl Teşkilatı'nda toplu istifa
ensonhaber.com

AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nun partisinde istifa depremi yaşanıyor.

23 Ocak’tan bu yana faaliyet gösteren Gelecek Partisi Sakarya İl Teşkilatı topluca istifa etti.

Yaşanan bu istifanın ardından Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes ve yönetim kurulu üyelerinin yayınladığı basın açıklamasında, parti yönetimi sert ifadelerle eleştirildi.

Basın açıklaması sosyal medyadan "Allah hayırlı etsin" ifadesiyle paylaşıldı.

"BİAT KÜLTÜRÜNDEN GELEN İLKESİZLİKLERİN BASKI VE ZORLAMALARINA MARUZ KALDIK"

Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Bizler Gelecek Partisi’nin programını ve tüzüğünü okuduk, onun siyasetini yaptık. Adil olduk, samimi olduk, şeffaf olduk. Ülkemizin geleceği olacağımızı zannederek, sorunlara çözüm sunacak siyaseti ortaya koymak için gece gündüz canla başla çalıştık.

Sakarya’da teşkilatlanmanın maddi-manevi yükünü çektik. Ancak biat kültüründen gelen ilkesizlerin baskı ve zorlamalarına maruz kaldık. Bizden çalışan/üreten bir teşkilat değil, biat eden bir teşkilat olmamız istendi. Kabul etmedik, direndik.

Gelecek Partisi’nin Sakarya İl Teşkilatı'nda toplu istifa

"AHMET DAVUTOĞLU ADİL DEĞİL, TARAF OLMAKTADIR"

Bizler, Türkiye’nin ilkesiz siyasetçilerine karşı bir duruş sergilemek, alternatif olabilmek için bu yola çıktık. İlkesiz siyasetçilerin siyasi hedeflerine hizmet etmek için değil.

Sayın Genel Başkan Ahmet Davutoğlu istediği kadar hukukun üstünlüğüne, adam kayırmacılığı yapılmayacağından, ileri demokrasiden dem vursun. İştir kişinin ayinesi, lafa bakılmaz. Şunu gördük ki haksızlığı kendisine yakın olanlar yaptığında adil değil, taraf olmaktadır.

Türkiye’de zaten adam kayıran, adaleti hiçe sayan, halkı yanıltan partiler var. Bunlardan bir tane daha sıfırdan inşa etmenin vatana, millete zaman ve enerji kaybettirmenin bir anlamı olmadığına inandığımızdan Sakarya teşkilatı olarak bizler görevlerimizden ve partiden istifa ediyoruz."

Gelecek Partisi’nin Sakarya İl Teşkilatı'nda toplu istifa