Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi
AA & Ensonhaber

Yoğun kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun bazı bölümlerinde trafik akışı sağlanamıyor.

Şehir merkezinde ulaşım güçlükle sağlanırken, kentin muhtelif yerlerinde de belediye ekipleri yolların açılması için gece saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürdü.

EKİPLER GECE BOYUNCA ÇALIŞTI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yaptığı açıklamada, ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle olumsuzluklar yaşandığına dikkat çekilerek, "Mahsur kalan vatandaşlarımıza yardım ulaştırılması ve kapalı bulunan yolların açılması için AFAD koordinasyonunda Karayolları, Jandarma, Belediye, İl Özel İdare, Türk Kızılay, UMKE ekiplerinin çalışmaları dün geceden bu yana aralıksız devam ediyor." denildi.

TIR DEVRİLDİ, TAG OTOYOLU KİLİTLENDİ

TAG Otoyolu'nda da etkili olan kar, ulaşımı aksatıyor. İslahiye yol ayrımı yakınlarında kayan tırın devrilmesi sonucu Gaziantep yönünde trafik durdu. Otoyol boyunca meydana kazalar nedeniyle de trafikte aksamalar yaşanıyor.

Yer yer tamamen duran trafik nedeniyle yolda kalan araçlar, uzun kuyruklar oluşmasına da neden oldu. Bölgeye sevk edilen ekipler, aracın kaldırılması için çalışmalar yürütüyor.

Gaziantep'te yoğun lar yağışı ulaşımı güçleştirdi - VİDEO

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Sürücü Mehmet Çiftçi, akşam üzeri Gaziantep'ten Mersin'in Tarsus ilçesine gitmek üzere yola çıktığını söyledi.

Ancak kar nedeniyle kapanan yolda kaldığını anlatan Çiftçi, "1 saatten fazladır bir adım ilerleyemedik. Yılda mahsur kaldık. Çalışmaların bize ulaşmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi

BİNLERCE ARAÇ YOLLARDA KALDI

Yolları kapatan kar nedeniyle yolcu otobüsleri, minibüsleri ve tramvaylarında aralarında bulunduğu binlerce araç yollarda kaldı. Araçlarda bulunan on binlerce kişi ise çok kısa mesafelere bile araçlarla yaptıkları saatler süren yolculuğun ardından yine saatlerce yol yürüyerek, ulaşabildi. Yollarda kayan araçlar nedeniyle uzun süreli trafik keşmekeşinin yaşandığı kentte, normalde yaklaşık 10 dakika süren yolculuklar bile 4-5 saat sürdü.

Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi

VALİLİK KRİZ MASASI KURDU

Gaziantep Valiliği öncülüğünde kar nedeniyle kriz masası oluşturuldu.

Kentteki belediyeler, güvenlik güçleri, sağlık ekipleri, AFAD, Kızılay ve diğer ilgili birimlerin yer aldığı kriz merkezinden, şehir merkezindeki kameralardan kontrol edilerek, aksayan bölgelerde ulaşımın sağlanması için çalışma yürütülüyor.

Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi

VALİ DAVUT GÜL: İL DIŞINA ARAÇ ÇIKIŞI DURDURULDU

Gaziantep Valisi Davut Gül, yazılı açıklamasında, kentte yoğun kar yağışının devam ettiğini bildirdi.

İlerleyen saatlerde don ve buzlanma olabileceğine dikkati çeken Gül, "Lütfen mecbur kalmadıkça özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın. Trafiğe çıkan araçların da mutlaka kar lastiği gibi ekipmanlarının olmasına dikkat edelim. Gaziantep 112 kriz merkezinde süreci takip ediyoruz. Kamyon gibi araçların kayması sonucu yollarımız kapalı. Karayolları kayan araçları kaldırmak için çalışma yapıyor. Şehir dışına araçların gidişi durduruldu. Konaklamak isteyenleri anlaşmalı otellerimizde misafir ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi

BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN: SIKIŞIK BÖLGELERİN ÇOĞU AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de öğle saatlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artırdığını söyledi.

Hava sıcaklıklarının eksi 3 derece olarak ölçüldüğünü aktaran Fatma Şahin, şöyle konuştu:

"51 santimetre kar yağışı. Tüm teknik ekibimizle yaklaşık 160 iş makinesi, 600 personelle sahada yaşanan tıkanmaları çözmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah şu anda sıkışık olan bölgelerin büyük bölümü açıldı. Onkoloji ve Kuzeyşehir kısmı rahatladı, havalimanı yolu açık. Abdulkadir Yüksel Bulvarı da rahatladı. Sıkıntı şu an için 2 tane tır burada devrildiği için D400 yolunda. İlgili mercilerle yolun açılması için görüştük. Üniversite bölgesinde de tıkanma var. Amacımız sabah halkımız uyandığında, işe gitmek istediğinde rahat etsin. Şu an yaşanan sorunlar, sabah yaşanmasın istiyoruz. Tüm ekip olarak çabamız bu, bu amaçla sabaha kadar çalışacağız."

Başkan Fatma Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da "Gaziantep’i Adana’ya bağlayan Nurdağı çevre yolunda da yoğun kar yağışından mağdur olanlar var. Valimizin koordinasyonunda, İslahiye ve Nurdağı ilçe belediye başkanlarımız aracılığıyla ve askeri birliklerimizin desteğiyle bu vatandaşlarımıza da yardım gönderiliyor." ifadelerine yer verdi.

Fatma Şahin Gaziantep'teki son dumrum hakkında bilgi verdi - VİDEO

Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi

Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi

Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi

Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi

Gaziantep'te yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi