Gaziantep Valiliği'nden, tepki çeken odayla ilgili açıklama
AA

Gaziantep’te yapılan bir proje kapsamında 350 tane anne ve babasını kaybetmiş çocuğa yapılan özel odadaki duvarda bulunan ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ yazısına ve odada bulunan kameraya tepki gösterildi.

Bunun üzerine Gaziantep Valiliği’nden açıklama geldi.

VALİLİK, GAZİANTEP'TEKİ TARTIŞMA YARATAN ODA YAZISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Ulusal bir haber ajansı tarafından İlimiz Araban İlçe Kaymakamlığınca hayata geçirilen 'Yetim Gülerse Dünya Güler Projesi' kapsamında 8 Temmuz 2021 tarihinde '350 yetim ve öksüz çocuğun özel oda hayali gerçekleştirildi' başlığıyla bir haber çalışması yapılmış ve haberde bazı fotoğraflara yer verilmiştir. Haberin sosyal medya mecralarında yayılmasının ardından bu fotoğraflarda yer alan görüntülerle ilgili yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan bazı sosyal medya paylaşımları yapılması ve yanlış bir algı oluşması üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

"ÖRNEK ODANIN SERGİLENDİĞİ BİR ALAN OLUŞTURULDU"

Söz konusu proje kapsamında hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile Araban Kaymakamlığımız tarafından 125 genç ve çocuk odası 350 öksüz, yetim, şehit ailesinden ve dezavantajlı çocuğa (bazı odalar 2-3 kişiliktir) tahsis edilerek kurulumu gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında destek veren hayırseverlerin, yaptıkları bağışlarla gençlerimize nasıl bir genç odası hazırlandığını görmelerinin sağlanması ve gençlerimizin rencide edilmemesi amacıyla Kaymakamlık girişimleri ile örnek odanın sergilendiği bir alan oluşturulmuştur.

"FOTOĞRAF, ÖRNEKLERİN SERGİLENDİĞİ ALANA AİT"

Haberle birlikte verilen ana fotoğraf, Kaymakamlık projelerinin ve örnek odaların sergilendiği açılış programından çekilmiştir ve fotoğraflarda yer alan genç odası, proje kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen genç odalarının birer örneklerinin sergilendiği alana aittir. Dolayısı ile fotoğraflar gençlerin yaşadığı evlerin değil sergi alanının fotoğrafları olduğu için duvarda yazılan yazı proje tanımlaması yapmak amacıyla yazılmış ve duvarda bulunan kamera ise alanın güvenliğinin sağlanması amacıyla yerleştirilmiştir."

Gaziantep Valiliği'nden, tepki çeken odayla ilgili açıklama

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)