Fuat Oktay: Mavi Vatan'ı savunmak milli duruş gerektirir
AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner ile Ankara'da bir araya geldi.

Oktay ve Saner, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ÜNAL ÇEVİKÖZ'ÜN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ

CHP'li Ünal Çeviköz'ün, Mavi Vatan ile ilgili "Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız." şeklindeki ifadesi, Oktay'ın gündemindeydi.

"CHP'DE BU MİLLİ DURUŞ VAR MI, BİLEMEYİZ"

Oktay, "Mavi Vatan'ı savunmak milli bir duruş gerektirir, CHP'de bu milli duruş var mıdır, onu bilemeyiz onu kendileri sorgulasın." dedi.

"ANCAK VE ANCAK CEHALET YA DA İHANETİN YANSIMASI OLABİLİR"

Çeviköz'e tepkisini dile getiren Oktay, Türkiye'nin deniz yetki alanını sadece karasularıyla sınırlandırmaya çalışan anlayışın, ancak ve ancak bir cehalet ya da ihanetin yansıması olabileceğini söyledi.

Fuat Oktay: Mavi Vatan'ı savunmak milli duruş gerektirir ViDEO

Fuat Oktay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"YUNANİSTAN'LA AYNI CEPHEDEN KONUŞARAK..."

"Maraş açılımının iki tarafa da yarar sağlayan bir girişim olduğu unutulmamalıdır. Bu vesileyle CHP milletvekilinin Mavi Vatan sathımızı hiçe sayan açıklamalarına da özellikle değinmek istiyorum.

Bakıyoruz muhalefet, Yunanistan'la aynı cepheden konuşarak, özellikle CHP sıralarından Mavi Vatan kavramının hedef alındığını görüyoruz. Mavi Vatan'ı 'yayılmacı' bir kavram olarak nitelendirme cüretinde olanları yine duyuyoruz.

"KİMLERİN UZANTISI OLDUĞU ORTADA"

Mavi Vatan'ı 'yayılmacı', 'genişlemeci', 'askeri bir politika' şeklinde tarih edenlerin Rum ve Yunan ikilisi olduğunu hatırlatırım. Mavi Vatan kavramını eleştirenlerin de kimlerin uzantısı olduğu ortadadır.

Fuat Oktay: Mavi Vatan'ı savunmak milli duruş gerektirir

CHP'YE MAVİ VATAN TEPKİSİ

Dün İstanbul'da katıldığımız Mavi Karadeniz Kongresi'nin açılışında da ifade ettim. Mavi Vatan kavramı Türkiye'nin ilan edilmiş ya da uluslararası haktan kaynaklanan haklarını, yani denizlerdeki canlı ve cansız kaynaklardan istifade etme irademizi içerir.

CHP, yayılmacı ve maksimalist politika izleyenin kim olduğunu görmek istiyorsa kendi topraklarından 600 kilometre uzakta ve bizim burnumuzun dibinde saldırgan bir tutum sergileyen Yunanistan'ı görecektir, Türkiye'yi değil."

Fuat Oktay: Mavi Vatan'ı savunmak milli duruş gerektirir

Fuat Oktay: Mavi Vatan'ı savunmak milli duruş gerektirir

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)