FETÖ soruşturmasında 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı
İHA

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki kripto üyelerine yönelik ‘ankesörlü telefon soruşturması’ devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, FETÖ/PDY’nin TSK’daki yapılanmasındaki kripto üyelerine yönelik yeni bir çalışma başlatıldı.

25 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Ankesörlü telefon soruşturması kapsamında 82 şüphelinin yakalanması için harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saatlerinde İstanbul merkezli 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ YAKALANDI

TSK içinde bulunan ankesör/büfe telefonları ile iletişim sağlayan, orduya personel alımlarında kodlama yöntemi ile kayıt yaptıran, örgüte üye olan ya da hala deşifre olmamış FETÖ’nün ‘mahrem imamlarına’ yönelik yürütülen operasyonlarda çok sayıda şüphelinin yakalandığı belirtildi.

FETÖ soruşturmasında 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı

OPERASYON GECE SAATLERİNDE YAPILDI

Gece saat 01.00’de başlatılan operasyonda yakalanan şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü aktarılırken, aranan FETÖ/PDY üyelerinin 37’sinin İstanbul’da olduğu, ancak kaçının yakalandığı henüz bilinmiyor.

Zanlıların emniyetteki ifade işlemlerinin devam ettiği, operasyonların sürdüğü aktarıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)