FETÖ irtibatlı 26 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı
AA

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, FETÖ ile iltisak ve münasebeti bulunan savcı ve hakimler için değerlendirme yaptı.

ByLock içeriklerinin ve savcılık soruşturmalarının incelenmesi sonucunda, bazı hakim ve savcıların mahrem imamlara ait operasyonel hatlarla iletişim kurduğu ortaya çıktı.

26 HAKİM VE SAVCI TESPİT EDİLDİ

HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları dikkate alınarak 26 hakim ve savcının FETÖ ile irtibatı, iltisakı ve münasebeti bulunduğu kanısına varıldı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

FETÖ ile irtibatı olduğu kanısına varılan hakim ve savcıların durumunun HSK 2. Dairesinde görüşülmesinin ardından 26 hakim ve savcının, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmalarına karar verildi.

SÖZ KONUSU MADDE

Kanunun 77. maddesi, "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, soruşturmanın selametine yahut yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebilir." hükmünü içeriyor.

İHRAÇLARINA KARAR VERİLECEK

Hakim ve savcıların, haklarındaki müfettiş raporu tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

FETÖ irtibatlı 26 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)