Ferhan Şensoy'a veda
AA & Ensonhaber

Tiyatronun duayen isimlerinden Ferhan Şensoy...

İki gün önce kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat eden Ferhan Şensoy, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Derya Baykal'ın oğlu Mert Baykal tarafından cenazesi hastaneden alınan usta isim, tören için ilk olarak Galatasaray Lisesi’ne getirildi.

"HASTANEDE HEP BURAYI SORUYORDU"

Burada konuşam yapan Ferhan Şensoy’un kızı Müjgan Ferhan Şensoy, “Babamın burada olmaktan o kadar mutlu olduğunu biliyorum ki. Hastanede hep Galatasaray’ı soruyordu. Babamı kucakladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor

DOSTLARINDAN VEDA: FERHAN ŞENSOY ÖLÜMSÜZDÜR

Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağına sarılı cenaze daha sonra ikinci tören için Beyoğlu Ses Tiyatrosu’na getirildi. Şensoy'un tabutu alkışlarla karşılanırken, salonda "Ferhan Şensoy ölümsüzdür" sloganı atıldı. Kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy gözyaşlarını tutamadı.

Sunuculuğunu Okan Bayülgen'in yaptığı törene sanat camiasından birçok isim katılırken, sahneye çıkan dostları Şensoy hakkında son sözlerini dile getirdi.

Ferhan Şensoy'a veda

"KOLTUKLAR ONUN İÇİN AĞLIYOR"

Oyuncu Zeliha Berksoy konuşmasında, Şensoy'un, Ortaoyuncular Tiyatrosu'nu kendi emekleriyle yükselttiğini anlatarak "Tiyatro, localar, koltuklar onun için ağlıyor." dedi.

"EMANETÇİSİYİZ"

Oyuncu Şevket Çoruh, usta sanatçının ardından söylenecek çok şey olduğunu belirterek "İlk önce Ortaoyuncular ailesine baş sağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Nevizade'den biraz cesaret alıp sol tarafta ortaoyuncuların provasının bitmesini bekledim. Ferhan Ağabey'in karşısına geçip, bu tiyatroda olmak, bu tiyatroda oynamak istediğimi söylemiştim. O da kendi üslubunca beni tiyatrodan kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Başımız sağ olsun. Dediğim gibi anlatılacak, söylenecek çok şey var. Kitaplar yazılacak hakkında. Oyunlarını oynayacağız. Bu tiyatroyu, Ses Tiyatrosu'nu biz yaşatacağız. Burası bizim emanetimiz." dedi.

Ferhan Şensoy'a veda

"ÇOK ESASLI BİR OĞLAN..."

Ali Poyrazoğlu da Ferhan Şensoy ile tanışma hikayesini anlatarak "Çok esaslı bir oğlan. 'Sen bize katılsana.' dedim. 'Yarın sabah' dedi. Geldi. Geliş o geliş. 'Madem elin kalem tutuyor, oyun yaz' dedim. 'Dur Konuşma, Sus Söyleme'yi yazdı. Oynadık. Çok fiyakalı okudu. Arkadan 'Bizim Sınıf' oyununu yazdı. 'Aman oynayalım bunu. Fevkalade olmuş.' dedim. Oynadık. Hatta doyamadık. Aradan yıllar geçti, bir daha oynadık. Hatta bu sene oynamak için Ferhan'a demiştim ki, 'Ver bu Bizim Sınıf'ı bu sene yeniden oynayayım'. 'Ama bu sefer daha büyük bir prodüksiyon yap.' dedi. Olur dedim. Anlaştık. 'Kitaplarını da okumak lazım senin.' dedim. 'Kazancı Yokuşu'nu oku, sesli kitap olarak.' dedi. Okuyorum." ifadelerini kullandı.

"KUYRUKLU YILDIZ GİBİ ÇARPIP GİTTİ"

Haldun Taner'in eşi Demet Taner de "İki gündür uyumuyorum, Ferhan ila yatıp Ferhan ile kalkıyorum. O da herkes gibi ölümsüzdü ama erken bir ölümdü. Ferhan Şensot bir kuyruklu yıldız gibi dünyamıza çarptı ve arkasında koskocaman bir boşluk bırakarak gitti. Sevdiği, saydığı ve bu milleti yücelten her şeyin yanındaydı. " dedi.

Ferhan Şensoy'a veda

"BABA KIZ AŞKIMIZ ŞİMDİ YILDIZLARI AŞTI"

Şensoy'un kızı Derya Şensoy, üniversite yıllarında babasına yazdığı şiiri okuyarak "Baba kız aşkımız şimdi okyanusları çok bulutları ve yıldızları aştı. Seni çok ama çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

"O KADAR GÜZEL DOSTLARI VARDI Kİ..."

Sanatçının eski eşi oyuncu Derya Baykal ise Ses Tiyatrosu enkaz halindeyken tiyatroyu aldıklarını, ancak Ferhan Şensoy'un arkadaşlarının destek verdiğini aktararak "Bu sahnenin üstünde örülmüş bir duvar, önünde bir film perdesi, acayip filmler oynatılıyor. Her yer kırık, dökük ama o kadar güzel dostları vardı ki..." şeklinde konuştu.

Ferhan Şensoy'a veda

"ONU EN ÇOK BENİM SEVDİĞİMİ İSPATLAMAYA ÇALIŞIRDIM"

Sanatçının kızı Müjgan Ferhan Şensoy da babasının kaybından derin üzüntü duyduğunu belirterek "Küçükken babamın bu kadar sevilen birisi olması, bu sevgiyi paylaşmak zorunda olduğum için zorlardı beni. Onu en çok benim sevdiğimi ispat etmeye uğraşırdım. Birkaç gündür bu sevgiyi sizlerle paylaşmak ve bu özlemi bölüşmek yüreğime biraz olsun hafifletiyor." dedi.

Konuşmaların ardından, Ferhan Şensoy'un oyunlarından sahnelerin yer aldığı bir video gösterildi.

ZİNCİRLİKUYU'DA DEFNEDİLECEK

Alkışlar eşliğinden tören alanından ayrılan Şensoy'un cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Ferhan Şensoy'a veda

Ferhan Şensoy'a veda

Ferhan Şensoy'a veda

Ferhan Şensoy'a veda