Faturadan katı atık bedelini kaldıran Alinur Aktaş hakkında suç duyurusu
İHA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye tarafından inşa edilen şehirdeki 19'uncu anaokulunun açılışını yaptı.

Burada açıklamalarda bulunan Aktaş, katı atık bedelini kaldırdığı için Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından yargıya şikayet edilmesi konusuna da değindi.

"Vatandaşın üzerine ilave yük oluyordu"

Başkan Aktaş, birilerinin algıyla süreci yönetmeye çalışmaya devam ettiğini ifade ederek, "Katı atık toplama bedellerinin su faturaları üzerine ilave bir yük oluşturduğu ortada. Bu para vatandaşın cebinden çıkıyordu. Vatandaşa 50 TL su faturası geliyor, yanında da 40 TL katı atık toplama bedeli geliyor; fatura oluyor 90 TL. Dedik ki madem insan hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz, katı atık bedellerini faturadan kaldıracağız.

"Böyle suçtan şeref duyarım"

Mudanya Belediye Başkanı, hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Böyle suç duyurusunda bulunulmaktan şeref duyarım. Beni böyle bir şeyle suçluyorlar. ‘Hırsızlık yaptı, yolsuzluk yaptı, yanlış bir şey yaptı’ diye suç duyurusunda bulunabilir misin? Allah'a hamdolsun, çiğ yemedik ki karnımız ağrısın.

Neymiş, katı atık bedelini kaldırdık ya suç duyurusunda bulunmuş. Ne güzel, milletin hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Sen suç duyurusunda bulunmaya devam et. Bak, iki sene önce Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı havuzu kanuni oyunlarla aldı. İki senedir havuz çürüyor, milli servet çürüyor.” diye konuştu.

Faturadan katı atık bedelini kaldıran Alinur Aktaş hakkında suç duyurusu

"Bu konudaki memnuniyeti görüyoruz"

Bursa'da 4 yıldır, enerji, işçilik ve diğer maliyetlerde büyük artışlara rağmen su fiyatlarında indirim yaptıklarını, 5 büyükşehir arasında en ucuz suyun Bursa'da olduğunu hatırlatan Alinur Aktaş, "Su faturası ile ilgili vatandaşın bir gündemi söz konusu değil. Bu konudaki memnuniyeti de çok net görüyoruz. Biz bunlarla uğraşırken, birileri katı atık bedelleriyle uğraşıyor. Bu para İstanbul Ankara, Mersin, Aydın'da alınmıyor.

Türkiye’nin 30 büyükşehrinden 6 tanesinde var. Ekim 2020’den itibaren artık Bursa'da da alınmıyor. Birilerinin meclis gererek çok kötü sözlerle meclis üyesi arkadaşlarımızı itham ederek algı oluşturmasını vatandaşın takdirine bırakıyorum.

Faturadan katı atık bedelini kaldıran Alinur Aktaş hakkında suç duyurusu

"En ucuza Bursa hizmet veriyor"

Fatura başına vatandaşlarımıza 30-40 lira ek maliyet getirmeye izin vermeyiz. Su faturasını hesaplarken, iki kriter var. Bir tanesi su bedeli, ikincisi de arıtma bedeli. Bu totale bakıldığında 5 büyükşehirde en ucuz Bursa hizmet veriyor.

Bu paralar diğer büyükşehirlerde yok. CHP'li belediye başkanı arkadaşlar neden çıkıp mert şekilde söylemiyorlar. Biz de almayacağız diye. İstanbul'da AK Partili ve CHP'li ilçe belediyeleri almıyor. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Niye alma ısrarı içindesiniz. Tartışmanın sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

Faturadan katı atık bedelini kaldıran Alinur Aktaş hakkında suç duyurusu

"Kötü söz sahibinindir"

Fedakarlık varsa bunu yapacak sizsiniz. Böyle bir bedel hiçbir yerde yok. Aynı kanun diğer şehirlerde de var. Türkiye Cumhuriyetinin vilayeti, aynı su idaresinin mevzuatına onlar da tabi.

İnşallah bir daha hiç açılmamak üzere bu konunun kapanmasını temenni ediyorum. Nefret ve öfkeyle ortalığı germek asla kabul etmediğimiz bir gerçek. Kötü söz sahibinindir. Fiyat arttırarak bunları yapma derdinde değiliz." ifadelerini kullandı.

Faturadan katı atık bedelini kaldıran Alinur Aktaş hakkında suç duyurusu


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)