Fatih Portakal: 6'lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu
ensonhaber.com

Altı muhalefet liderinin bir araya gelerek oluşturduğu Altılı Masa’nın Güçlendirişmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi tanıtım toplantısı, Ankara’da yapıldı.

Toplantıya katılan gazeteci Fatih Portakal da, notlarını YouTube kanalı üzerinden yaptığı canlı yayında açıkladı.

Portakal, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının net olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

"Sembolik olacak bir daha siyasete dönmeyecek."

Portakal, adayın kim olacağıyla ilgili iddiasını şöyle açıkladı:

6'lı masada cumhurbaşkanı bir kez seçilecek ve 7 yıl görev yapacak, sembolik olacak, siyaset içinden de dışından da olabilir. Hassas nokta şu 7 yıl bitirdikten sonra bir daha siyasete dönmeyecek.

O cumhurbaşkanı olan kişi. Şimdi bakın burada hemen elenenleri sayıyorum: Ekrem İmamoğlu. Daha 54 yaşında. Aday oldu diyelim 61 yaşından sonra siyasete dönemiyor. 54'ündeki adamın hedefi vardır. Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu 63 yaşında, Akşener 66 yaşında. Yönetebilecek yaşta.

"Akşener devam etmek istiyor"

Muharrem İnce 58 yaşında masa dışında ama siyaset içinde. Geçtiğimiz günlerde Gültekin Bey 'Aday 6'lı masanın içinden çıkacak.' Ben cümleye bakınca altı lider arasından çıkacağını hissediyorum. Ben öyle kulisler aldım ki orada. 'Başbakan olacağım' diyor Akşener devam etmek istiyor. Gültekin Uysal zaten 46 yaşında.

"Kılıçdaroğlu 73 yaşında"

Karamollaoğlu 81, Kılıçdaroğlu 73 yaşında. İki isim üstünden gidelim. 'Ben' diyen kim? Kemal Kılıçdaroğlu siyasi mesajlar veriyor hep. Hep video koyan da Kılıçdaroğlu. 'Ben iktidara geldiğimde', 'ben olduğumda' diyen o. Mansur Yavaş da 66 yaşında ama HDP'den ambargolu bir isim.

Çünkü geçtiğimiz günlerde bir açıklama geldi HDP'li yetkiliden 'Biz asla Mansur Yavaş'a oy vermeyiz' dedi. Mansur Yavaş kilit partiden ne kadar oy alabilir sorusu. O da yaş olarak tutmuyor, HDP seçmeninden sempati almıyor.

Portakal: Altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu

"Net bir şekilde aday Kemal Kılıçdaroğlu"

Altılı masanın adayı net bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu. Anlatılan adaya uyan vasıfların hepsi Kemal Kılıçdaroğlu'nda. Yaş olarak 73 yaşında, bir daha siyasete dönemeyecek, Meral Akşener zaten 'ben başbakan olmak istiyorum' dedi.

Aylardır Güneydoğu'ya, Doğu Anadolu'ya giden bir CHP var. HDP seçmeninin oy verebileceği, kilit parti HDP'nin seçmeninin oy verebileceği bir insandan bahsediyoruz. O yüzden altılı masanın adayı eğer dışarıdan aday olmazsa yüzde 99.9 Kemal Kılıçdaroğlu."

Fatih Portakal

Fatih Portakal